kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Kasım 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Polisten sahte para uyarısı

Giriş Saati : 18.11.2008 15:24
Güncelleme : 18.11.2008 21:52
Yeni Haber
Kurban Bayramı'nın da yaklaşmasıyla piyasaya yüklü miktarda sahte para sürüleceği istihbaratı üzerine denetimlerini sıklaştıran polis, vatandaşları tanımadıkları kişilerle para alışverişi yapmamaları için uyardı.

Manisa İl Emniyet Müdürü Adem Aydemir, Türk Lirası'ndaki ''Yeni'' ibaresinin 1 Ocak 2009 tarihinden itibaren kalkacağını hatırlatarak, ''Kalpazanların ellerindeki son YTL'leri Kurban Bayramı'nı fırsat bilerek piyasaya yoğun olarak sokabilecekleri yönünde alınan istihbari bilgiler üzerine denetimlerimizi sıklaştırıyoruz'' dedi.

Vatandaşlara, tanımadıkları kişilerden yüklü miktarlarda para alışverişlerinde daha dikkatli olmalarını öneren Aydemir, şunları kaydetti:
''Vatandaşlarımız, alışveriş yaptıkları kişilerden şüphelendikleri takdirde 155'i arayarak, polisten yardım alsınlar. YTL dışında dolar, avro alışverişlerinde dikkatli olmalarını tavsiye ediyoruz. Yüklü miktarlarda alışverişleri tanımadıkları ile yapmamaya özen göstersinler. Vatandaşlarımız mümkün olduğu kadar 50 YTL ve aşağı miktarlarda para alışverişlerini tercih etsinler.''

Adem Aydemir, 2007 yılında Manisa'nın, Türkiye genelinde en çok sahte para vakalarının gerçekleştiği Antalya, Bursa, Konya, Kayseri, Eskişehir ve Mersin'in ardından 7. sırada yer aldığını belirtti.

Bu arada Yuntdağı bölgesindeki Küçükbelen köyünde hayvancılık yapan H.D'nin (50) sattığı hayvanlardan aldığı parayla banka şubesine giderek havale yaptırmak istediği sırada paranın sahte olduğunun anlaşılması üzerine, polis soruşturma başlattı.

Kurban Bayramı öncesinde köylüsü R.Y'ye (49) sattığı hayvanların karşılığında 3 bin YTL alan ve bunun 1500 YTL'si ile ile borçlarını kapatan H.D'nin, Manisa'ya gelerek, banka borçlarını havale yoluyla ödemeyi istemesi üzerine olayın ortaya çıktığı öğrenildi.Polis, soruşturma sürdürüyor.

AA