kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Kasım 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

ÖTV'yi Maliye değil otocular sıfırladı

17.11.2008
Satışları canlandırmak için ÖTV'de indirim talep eden otomotiv sektörü, Maliye Bakanlığı harekete geçmeyince indirimi kendisi yaptı..
Otomotivde yaşanan durgunluğa önlem olarak Özel Tüketim Vergisi'nde (ÖTV) indirim bekleyen otomotiv sektörü, Maliye Bakanlığı harekete geçmeyince indirimi kendisi yaptı. Renault, ticari araçlar için geçerli olan kampanyasında ÖTV'yi sıfırladı. Buna göre ticari araçlarda yüzde 10'a kadar indirim uygulamaya başladı. Otomotivde düzenlenen kampanyalar bir tek markayla sınırlı değil. Ekim ayında yüzde 39 gerileyen pazarı yeniden hareketlendirmek için hemen hemen tüm markalar kampanyalarına hız verdi. Kampanyalarda indirim 2 bin YTL'den başlıyor, 25 bin YTL'ye kadar çıkıyor.

* DAIHATSU Türkiye tarafından düzenlenen kampanya kapsamında 4 bin YTL'ye varan indirimler uygulanıyor. Daihatsu'nun 4x4 modeli Terios 33 bin 990 YTL'den, Materia 25 bin 990 YTL'den, Sirion da 23 bin 490 YTL'den, başlayan anahtar teslim fiyatlarla satılıyor.

* RENAULT, "ÖTV bizden" kampanyasını başlattı. Ticari araçlar için uygulanan bu kampanyada müşteriye ÖTV oranı kadar indirim sağlanıyor. Kampanya kapsamında Trafic 5+1 Multix'te ve Kangoo Multix Classic'te yüzde 10, Master 14+1 Minibüste yüzde 9, Trafic 9+1 Minibüste yüzde 9 indirim yapılıyor.

* TOYOTA, kasım ayına özel bir kampanya düzenledi. Kampanya kapsamında; Toyota Yaris, Auris, Corolla ve Verso modelleri 2 bin 500 YTL indirimle, Toyota RAV 4 ve Avensis modelleri 5 bin YTL indirimle sunuluyor.

* FİAT, Doblo ve Fiorino model ailesi için peşin alım indirimleri sunuyor. Koç Fiat Kredi desteğiyle yüzde 0.99 faizle 12 bin YTL'ye 12 ay vadeyle kredi imkanı da sağlanıyor.

* NISSAN, Navara ve Pick-up modellerinde ekim ayı fiyatlarını sabit tutup, kasım ayına özel 3 bin YTL'lik peşin alım indirimi veya yüzde 0'dan başlayan kredi seçenekleri sunuyor. Note'da ise benzinli ve dizel fiyatlarını eşitleyerek, yüzde 0.99' dan kredi imkanı veriliyor.

* PEUGEOT Yetkili satıcılarına gelenler nakit ödeme seçeneğini seçtiklerinde Peugeot 207 modelinde 3 bin 400 YTL'ye, Peugeot 308 modelinde 3 bin 200 YTL'ye, Peugeot 407 modelinde ise 6 bin 100 YTL'ye varan indirimlerden yararlanabiliyor.

* CHEVROLET, Aveo ve Lacetti modellerinde 4 bin 500YTL'ye varan kampanya fırsatı sunuyor. Ayrıca, LPG kiti hediye kampanyası da sürüyor. Captiva da vergi levhası sahibi müşterilere özel kasım fırsatı sunuluyor. Captiva 69 bin 370 YTL'den başlayan fiyatlarla satılıyor.

* DOĞUŞ Otomotiv Volkswagen Ticari Araç Caddy modelleri için yılın son fırsatını sunuyor. Kampanya kapsamında Caddy modelleri yüzde 5'e varan indirim oranları ve kredi olanaklarıyla birlikte tüketicilere sunuluyor.
Haberin fotoğrafları