kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Kasım 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Sağanak yağış hayatı felç etti

Giriş Saati : 18.11.2008 09:21
Güncelleme : 18.11.2008 21:32
Yeni Haber
İstanbul'da etkili olan sağanak yağış nedeniyle birçok kaza meydana geldi.

TEM Otoyolu Fatih Sultan Mehmet Köprüsü istikametine seyreden TIR, kaza yaptıktan sonra viyadükte asılı kaldı. Bariyerleri parçalayarak Mahmatbey Viyadüğü'nde asılı kalan TIR'ın sürücüsü ise yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. TIR, yaklaşık bir saatlik çalışmanın ardından yola alınabildi.

Kaza, saat 05.30 sularında TEM otoyolu Bağcılar Mahmutbey Viyadüğü üzerinde Fatih Sultan Mehmet Köprüsü istikametinde meydana geldi. Ayhan Derindere'nin kullandığı ve dorsesinde makine parçaları bulunan 38 UD 430 plakalı TIR, etkili olan sağanak yağış sonrası yolun kayganlaşması nedeniyle kontrolden çıktı. Aynı istikamete giden Bayram Öncü'nün (60) kullandığı 34 KVE 11 plakalı kamyona çarpan TIR, daha sonra bariyerleri parçaladı.

Kaza yapan TIR'ın dorsesi yolda kalırken, TIR ise bariyerleri aşarak yaklaşık 50 metre yükseklikteki viyadükten aşağı sarktı. Kendi imkanlarıyla araçtan çıkmayı başaran Ayhan Derindere, olay yerine gelen ambulansla Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Tedavi altına alınan sürücünün durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Kazayı anlatan kamyon sürücüsü Bayram Öncü, TIR'ın önce kendi araçlarına çarptığını daha sonra da bariyerleri parçalayarak aşağı sarktığını söyledi. Öncü, TIR'ın çok hızlı olmadığı, yağmur nedeniyle yolların kayganlaşmasının kazaya sebebiyet verdiğini söyledi. Öncü, TIR sürücüsünün uyumuş olabileceğini de ifade etti.

Kaza nedeniyle TEM otoyolunda trafik durma noktasına geldi. TIR'ın vinçle yola alınması sırasında ise polis ekipleri yolu trafiğe tamamen kapattı. Kaza yapan araçların kaldırılmasının ardınadan trafik normale döndü.

PASTANEYE POĞAÇA YETİŞTİRMEK İSTERLERKEN CANLARINDAN OLUYORLARDI

Sabah saatlerinde başlayan yağmur, trafik kazalarını da beraberinde getirdi. Bir pastaneye poğaça yetiştirmek isteyen sürücünün kullandığı araç, Bostancı yakınlarında yoldan çıktı. Yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücünün kullandığı araç, bir ağaca çarparak durabildi. Araçta bulunan 3 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı.

Olay sabah saatlerinde Bostancı Mehmet Şevki Paşa Caddesi üzerinde meydana geldi. Pastaneye poğaça taşıyan 34 AK 8920 plakalı Hyundai marka minibüs, yağmur nedeniyle yolun kayganlaşması sonucu kontrolden çıktı. İçerisinde 3 kişinin bulunduğu araç, yol kenarında bulunan bir ağaca çarparak durabildi. Çarpışmanın etkisiyle yaklaşık 10 metre uzunluğundaki ağaç, aracın üzerine devrildi. Araçta bulunan şahıslar ise yere savruldu.

Olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralıları sedyelerle ambulansa alarak, Fatih Sultan Mehmet Hastanesi'ne kaldırdı. Doğan Gündüz, Osman Özdemir ve kimliği belirsiz bir kişinin yaralandığı kazanın ardından olay yerine gelen itfaiye ekipleri, minibüsün üzerine devrilen ağacı hızarla keserek, kurtardı. Olayı gören bir vatandaş, "Minibüs hızlı bir şekilde geliyordu. Yolun kaygan olması nedeniyle kontrolden çıktı ve yol kenarındaki ağaca çarptı. Daha sonra ambulanslar geldi" dedi. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

YAĞIŞLI HAVA ETKİSİNİ SÜRDÜRECEK

Yurdun büyük bir bölümünü etkisi altına alan yağışlı hava hafta boyunca devam edecek. Hava sıcaklığı kuzey ve batı bölgelerde yağışla birlikte 2 ila 4 derece azalacak.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan "Meteorolojik Uyarı"ya göre, Marmara, Ege, batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı ile batı ve orta Karadeniz bölgelerinde devam eden sağanak yağışlar, özellikle kıyı Ege ve batı Akdeniz kıyılarında kuvvetli olacak.

Yağışlı hava yarın; Marmara'nın kuzey ve doğusu, Ege, batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Karadeniz bölgesinde etkisini sürdürecek. Sağanak yağışlar yarın güney Ege ve batı Akdeniz'de kuvvetli olacak. Perşembe günü; Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege dışında tüm yurtta yağışların aralıklarla devam etmesi bekleniyor.

Hava sıcaklığı bugün kuzey ve batı bölgelerde yağışla birlikte 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Bugün ve yarın; güney ve batı bölgelerde beklenen kuvvetli sağanak yağışların oluşturacağı olumsuz şartlara karşı vatandaşlar ve ilgililerin tedbirli olmaları istendi.

Öte yandan, Kuzey Ege ve Marmara'da kuzeydoğu yönünden hafif kuvvette esmekte olan rüzgar, sabah saatlerinden itibaren kuzeydoğudan 8 kuvvetinde (75km/s) fırtınaya dönüşecek. Marmara'da ise sabah saatlerinden itibaren kuzeydoğudan 7 kuvvetinde (60 km/saat) fırtınamsı rüzgara dönüşmesi bekleniyor. Fırtınanın, Marmara ve Ege'de yarın ilk saatlerde etkisini kaybetmesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...