kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Kasım 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Aytmatov'un sineması

17.11.2008
3. Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali, 29 Kasım'da başlayacak. Festivalde Cengiz Aytmatov'a özel bölüm ayrılırken, ilk defa ulusal film yarışması yapılacak..
Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali üçüncü yılında çıtayı yükseltti. Önceki akşam Çırağan Sarayı'nda düzenlen basın toplantısıyla programı açıklanan festival, Türk sinemasının yeni filmlerini seyirciyle buluşturmayı amaçlarken, İpek Yolu üzerindeki kültürlerle etkileşim içerisine girmiş yapımları öne çıkaracak. 29 Kasım ve 4 Aralık arasında düzenlenecek festivalde, 115 film var. Festivalin odak noktası ise, geçen haziranda kaybettiğimiz Kırgız yazar Cengiz Aytmotov'a ayrılan bölüm. Bozkırın Ozanı: Cengiz Aytmatov başlıklı bu bölümde yazarın eserlerinden sinemaya uyarlanan filmler var. Ünlü Rus yönetmen Ardrey Konchalovski'nin uzun yıllar Rusya'da yasaklı kalan İlk Öğretmen, Çocukluğumuzun Gökyüzü, Beyaz Gemi, Fujiyama'ya Çıkış, Mankurt, Boranlı İstasyonu, Elveda Gülsarı bu bölüm kapsamında seyirciyle buluşacak. Ayrıca Aytmatov ile ilgili bir de panel düzenlenecek. Geçen yıl başlayan Uluslararası Altın Karagöz Uzun Metraj Film Yarışması'nın yanı sıra, festivalde ilk defa Ulusal Altın Karagöz Uzun Metraj Film Yarışması da düzenleniyor. Başka Semtin Çocukları, Dilber'in Sekiz Günü, Fırtına, Gitmek, Gökten Üç Elma Düştü, Gölge, Hayatın Tuzu, Nokta, Son Cellat ve Süt Altın Karagöz için yarışacak. Uluslararası yarışmada Türkiye'yi İki Çizgi temsil edecek. Görme engelli seyirciler için geçen yıl başlatılan Engelsiz Filmler Kuşağı'nda ise bu yıl dördü yerli bir yabancı beş film olacak. Festival kapsamında Muhterem Nur ile Sezen Sezin'e Onur, Sırrı Elitaş ile Süheyl Eğriboz'a da Emek ödülü verilecek.

TANIDIK YÜZLER VAR
SABAH yazarı, sinema eleştirmeni Atilla Dorsay ise festivale Uluslararası Altın Karagöz yarışmasının jüri üyesi olarak katılırken Yüzler başlıklı fotoğraf sergisi Bursa Kent Müzesi'nde sergilenecek. SABAH yazarı Tuluhan Tekelioğlu'nun Ayaküstü Sorular sergisi ise, festival kapsamında Bursa'daki Tayyare Kültür Merkezi'nde izlenebilecek.
Haberin fotoğrafları