kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Kasım 2008, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
NAZLI ILICAK

Lades ve bakan kellesi

Medya mensuplarıyla siyasi iktidarın karşı karşıya gelmesi olağan bir durumdur. Gazeteci, haber sızdırmak peşindedir; hükûmet ise, mahremiyetin korunmasına çabalamaktadır. Günümüze ışık tutar düşüncesiyle, geçmiş yıllardan hatırladığım "Lades" hikâyesini okurlarımla paylaşmak isterim.
Özal, zaman zaman, işadamı Nurettin Koçak'ın Nirvana yatına binerdi. Özalların yanı sıra, Güneş Taner ile teknenin sahibi Nurettin Koçak ve eşleri, 3 günlük bir bayram tatiline çıkmıştı. Akşam, yemekte tavuk yenildi ve herkes kendi eşiyle lades tutuştu. Sabah kahvaltısında Güneş Taner ve Nurettin Koçak bahsi kaybettiklerini söylediler. Taner yüzük kaybetmişti ve Beyza "ille de pırlanta olsun" diye tutturmuştu. Nurettin Koçak, hanımına kırmızı bir Mercedes alacaktı. Özal da Semra hanıma yenilmişti ama, ne kaybettiğini bir türlü söylemiyordu. Sonunda, "Aman kimse duymasın" diyerek gerçeği itiraf etti. "Kimse duymasın" denilen gerçeği, kamuoyu, Yavuz Donat'tan öğrendi. Donat (2 Ağustos 1987'de Tercüman'da), Semra Özal'ın lades neticesi Mehmet Keçeciler' in kellesini aldığını yazdı. Haber bomba gibi patladı. Kıyamet koptu. Düşünebiliyor musunuz, Özal, bir siyaset arkadaşını, lades neticesinde feda etmişti. Semra Özal'ın Keçeciler'i "gerici" bulduğu biliniyordu. Ciddiyetsizliğin yanı sıra, işin, dengeleri sarsacak siyasi bir boyutu da vardı. Özal "Yalan" dedi. Yavuz Donat pes etmedi yazdı: "Madem yalandı da, bizim yazımızdan sonra Nirvana yatının sahibi Nurettin Koçak'a 'Olay tekne personelinden sızmış olabilir mi?' diye neden sordunuz?"
Özal fazla üstüne gitmedi, bir süre Yavuz Donat'a küstü. Sonra karşılaştıkları bir yerde, kucaklaştılar. Özal eşinin haberi sızdırdığından kuşkuluydu. Donat'a "Semra Hanım söyledi" diye sordu. Donat, haber kaynağını sakladı. Ancak ölümünden sonra, haberi sızdıranın Veysel Atasoy olduğunu yazdı.
Siyaset adamları ve medya mensuplarının menfaatleri çoğunlukla çatışır. Siyasetçi, bazı olayların duyulmamasını ister. Gazeteci haber atlatmak peşindedir. Ama onlar et ve tırnak gibidir. Birbirlerinden beslenirler. Bu yüzden iyi geçinmeleri herkesin menfaati icabıdır.