kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Kasım 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Babacan

Ermenistan'la üçüncü buluşma İstanbul'da

Duygu GÜVENÇ ANKARA
16.11.2008
Ankara, Erivan ile diyalogunu hızlandırmak için düğmeye bastı. Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın, 24 Kasım'da İstanbul'da Ermenistan Dışişleri Bakanı Nalbantyan ile bir araya gelmesi planlanıyor..
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 6 Eylül'de maç ziyaretiyle başlayan, daha sonra da Dışişleri Bakanlarının New York'taki buluşmasıyla devam eden Erivan-Ankara diyalogu bu kez İstanbul'a taşınıyor. Dışişleri Bakanı Ali Babacan, 24 Kasım'da Ermeni meslektaşı Nalbantyan'ı ağırlayacak. ABD Başkanlık seçimlerini Ermeni iddialarına destek veren Barack Obama'nın kazanmasının ardından Ankara, diyalog sürecini hızlandırma kararı aldı. Bu karar ile 24 Nisan'da ABD Başkanları'nın yaptığı konuşmada 'soykırım' kelimesinin yer almaması ve ABD Kongresi'ndeki yeni bir tasarının önüne geçilmesi hedefleniyor. Bu çerçevede Dünya Kupası'nın rövanşını beklemeden, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ın Türkiye'de ağırlanması için de çalışmalar sürüyor.

LİDERLER DE BULUŞACAK
Karadeniz Ekonomik İşbirliği örgütünün dönem başkanlığını devralmasının ardından Nalbantyan örgütün sekreteryasının bulunduğu İstanbul'a gelecek. Ziyaret öncesinde ise Babacan'ın Bakü'ye giderek Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov ile görüşmesi için de çalışmalar sürüyor. New York'ta eylül ayında Ermenistan- Azerbaycan ve Türkiye arasında gerçekleştirilen üçlü buluşmanın ise 4-5 Aralık'ta Helsinki'de yapılacak AGİT toplantısında devam etmesi bekleniyor. İkili temasların yanı sıra üçlü görüşmelerin gündeminde Yukarı Karabağ sorunu da yer alıyor. Öte yandan iki ülke cumhurbaşkanları arasında Ermenistan-Türkiye maçı ile başlayan yakınlaşmanın da, ilk maçın rövanşı beklenmeden devam edeceği belirtiliyor. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan arasındaki ikinci buluşmanın önümüzdeki yılın ekim ayındaki rövanş maçından önce gerçekleşmesi bekleniyor. Babacan da iki liderin buluşması için "Başka bir maç tarihinin beklenmesi kesinlikle gerekmiyor. Benim beklentim, belki aylarla ifade edilebilecek kısa bir süre içinde böyle bir buluşmanın gerçekleşebilmesi yönünde" demişti.
Haberin fotoğrafları