kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Kasım 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

2012: Zamanların sonu

Burak YILDIRIM
16.11.2008
Maya Kehanetleri'ne göre 'zamanların sonu' olan 22 Aralık 2012'yi ele alan "2012" filmi çekiliyor.

Ünlü Alman yönetmen Roland Emmerich, Maya Kehanetleri'ne göre 'zamanların sonu' olan 22 Aralık 2012'yi konu edinen "2012" filmini çekiyor. Başrollerinde Thandie Newton, John Cusack, Woody Harrelson, Danny Glover gibi ünlü oyuncuların bulunduğu filmin ilk fragmanı yayınlandı.



2012 SON MU BAŞLANGIÇ MI?

Maya Kehanetleri'ne göre 22 Aralık 2012 tarihi dünya için çok önemli. Çünkü bu dönemde içinde yaşadığımız çağ sona ererek yeni bir çağ başlayacak. Büyük bir tufanla gelecek olan bu yeni çağın ipuçlarını ise bilim adamlarına göre iklimsel değişimler sayesinde şimdiden gözlemleyebiliyoruz.

Bu konuda, Sınır Ötesi Yayınları'nın Genel Yayın Yönetmeni Ergun Candan ile yapılan röportaj için tıklayınız

ROLAND EMMERICH KİMDİR?

1955 Almanya doğumlu Roland Emmerich, Jean Claude Van-Damme'ın başrolünü oynadığı Evrenin Askerleri (Universal Soldiers) filmi ile Hollywood'a giriş yaptı. Ardından çektiği Yıldız Kapısı (Stargate) ile ilk büyük başarısını kazandı.

1996'de çektiği Kurtuluş Günü (Independence Day) ile inanılmaz bir gişe başarısı elde eden yönetmen; Godzilla, The Patriot, The Day After Tomorrow gibi filmlerle sinemadaki kararlı yürüyüşünü sürdürdü. En son olarak M.Ö. 10.000 (10.000 BC) filmiyle sinemalarımıza konuk olan yönetmen gerek eleştirmenler gerekse de seyircilerden geçer not alamasa da 2012 filmi ile yine aynı sularda gezmeye devam ediyor.