kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Kasım 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
30 BİN KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ Yangın nedeniyle 30 bin kişi evlerinden oldu. Otoyollarda uzun kuyruklar oluşurken, kül ve dumandan etkilenen siviller zor anlar yaşadı...

Kaliforniya'da olağanüstü hal

DIŞ HABERLER
17.11.2008
Los Angeles'ı üç gündür saran alevler nedeniyle Kaliforniya'da olağanüstü hal ilan edildi. 30 bin kişi tahliye edildi, şiddetli rüzgâr nedeniyle yangın kontrol altına alınamıyor..
ABD'nin güneyinde 3 gündür süren ve zenginlerin evlerini tehlike altına alan yangın bir türlü durdurulamıyor. Los Angeles kenti yakınlarında başlayan ve nedeni bilinmeyen yangın, yüzlerce evin kül olmasına yol açtı. Yangınlar nedeniyle Kaliforniya eyaletinde 30 bin kişi evlerinden tahliye edildi, 20 kişi de yaralandı. Kaliforniya Valisi Arnold Schwarzenegger, Los Angeles kentinde olağanüstü hal ilan ederek bölgeye bir süre elektrik verilemeyebileceğini kaydetti. Vali Schwarzenegger, bölgeye takviye kuvvet gönderileceğini de açıkladı. Yanan ev sayısının ise 600 civarında olduğu tahmin ediliyor.

ŞEHRE GİDEN YOLLAR KAPALI
İtfaiye yetkilileri, alevlerin bir türlü kontrol edilemediğini ve bir yangın sönerken diğerinin başladığını açıkladı. Bir yetkili de durumun vehametini, "15 metreyi bulan alevler var. Su püskürtme borularımız yeterli olmuyor" sözleriyle tanımladı. Bir hektara yakın alanı kül eden yangın nedeniyle Los Angeles kentine giden birçok yol kapatılmak zorunda kaldı. Kentin Belediye Başkanı Antonio Villaraigosa, yangının neden çıktığını bilmediklerini, ancak hızı saatte 120 kilometreyi bulan rüzgâr nedeniyle önünü alamadıklarını dile getirdi. Hastane görevlileri de havalandırma sistemine duman dolması nedeniyle acil hastaları başka bölümlere taşıma kararı aldı.

MARATON DA İPTAL EDİLDİ
Los Angeles kenti yöneticileri, yangınlar nedeniyle ortaya çıkan sis ve küllerin insan sağlığına zarar vereceğini belirterek, dün yapılması planlanan maratonu iptal ettiğini açıkladı. Yarışı organize edenler, 8 bin kişinin katılması beklenen maratonun sağlık ve aynı zamanda güvenlik sorunu yaratabileceğini belirttiler. Organizatörlerden John Parks, "Gerçekten riskli bir durum var. Küller sürekli uçuşuyor. Yarışı birkaç günlüğüne erteledik" dedi.