kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Kasım 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Sabri Boğday yaklaşık 19 aydır cezaevinde tutuluyor. Muazzez Boğday şimdi Kurban Bayramı'nı bekliyor.

Suudi Arabistan'dan müjdeli haber geldi

DUYGU GÜVENÇ ANKARA
17.11.2008
19 aydır tutuklu bulunan Türk berberin eşini Riyad Büyükelçiliği'nden arayan yetkililer "Çok yakında serbest bırakılacak" müjdesi verdi..
Suudi Arabistan'da bir kavga sırasında ''Allah'a küfrettiği'' gerekçesiyle idama mahkûm edilen Türk berber Sabri Boğday'ın Hatay'ın Samandağ ilçesindeki evinde bayram havası yaşanıyor. Türk berberin eşi Muazzez Boğday, Türkiye'nin Riyad Büyükelçiliği'nden aradıklarını ve eşinin serbest bırakılacağını bildirdiklerini söyledi.

GÜL TEŞEKKÜR EDECEK
Muazzez Boğday, eşinin idamdan kurtulması için Kral Abdullah'tan Ramazan Bayramı'nda af beklediklerini, çıkmayınca hayal kırıklığına uğradıklarını belirterek, şimdi tüm umutlarını Kurban Bayramı'na bağladıklarını söyledi. Eşinin 19 aydır cezaevinde yattığını belirten Boğday, "Riyad Büyükelçiliği'nden arayarak eşimin serbest bırakılacağını bildirdiler, ancak eşim eve gelmeden inanmak istemiyorum. Kral Abdullah'ın bayramlarda cezaevinde bulunanlar için af çıkardığını duyuyoruz. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de Suudi Arabistan'a gideceğini öğrendik. Bu da bize ayrı bir umut kaynağı oldu'' dedi. Boğday'ın durumu ile ilgili SABAH'a bilgi veren Riyad Büyükelçisi Naci Koru da, "Çok yakın zamanda affedilmesini bekliyoruz. Yeni yıla kalmaz" dedi. Boğday'ın temyiz süreci devam ederken, kararın bu aşamada bozulması ve Türkiye'ye geri gönderilmesi bekleniyor. Boğday'ın tahliyesinden kısa süre sonra ise Abdullah Gül, ocak ayında Riyad'a gidecek ve ricasını kırmayan Kral Abdullah'a bizzat teşekkür edecek.