kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Kasım 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Ezilenlerin sesi olma sözü verdim'

16.11.2008
Adaylık konuşmasında, "İnsanların rüyalarını gerçekleştirebileceği bir Almanya için çalışacağım" diyen Özdemir bugünlerin hayalini henüz 15 yaşında kurmaya başladı..
Dün sadece Almanya değil, Avrupa'da da göçmen asıllılar için tarihi bir gün yaşandı. Avrupa Parlamentosu'na giren ilk Türk kökenli milletvekili Cem Özdemir Yeşiller Partisi'ne eşbaşkan olarak seçildi. Özdemir seçim sonuçlarının açıklanması öncesinde yaptığı konuşmada 43 yıllık hayatının en büyük amacına, "ezilmişlerin" sesi olma isteğine gönderme yaptı.

'İZİN VERMEZLER'
"Dışlanmışların ve ezilmişlerin sesi olacağım" diyen Özdemir önyargılara karşı verdiği savaşta yanında olanlara teşekkür etti. Henüz 29 yaşındayken Alman federal meclisine girerek gelecekte yakalayacağı başarıların sinyalini veren Özdemir, Almanların yabancı düşmanlığına karşı savaşma kararını 15 yaşındayken aldı. Yeşiller Partisi'nin gençlik kollarına üye olan genç Özdemir yavaş ve emin adımlarla siyaset basamaklarında ilerledi. Siyasete girme isteği en başta ailesinin tepkisiyle karşılaşmasına neden oldu. "Nasıl olsa ilerlemene izin vermezler" diyenlere kulaklarını kapatan Özdemir, tüm önyargılara başarılı bir eğitim ve kusursuz Almancasıyla yanıt verdi. Üçüncü sınıftan terk fabrika işçisi bir babanın ve annenin oğlu olan Özdemir ilköğretimini bitirdikten sonra öğretmenleri tarafından meslek okuluna gönderildi. Ancak yabancı kökenli ve bir işçi ailesinin oğlu olduğu için meslek okuluna gönderilen Özdemir mesleki eğitimi aldıktan sonra üniversiteye geçerek sosyal pedagog oldu.

GAZETECİLİK YAPTI
Serbest gazeteci olarak çalışmaya başlayan Özdemir 5 yıl eyalet meclisinde görev yaptıktan sonra 1994'te Federal meclise girdi. Özdemir 2004'te Avrupa Parlamentosuna Dış İlişkiler Komisyonu üyeliğine seçildi. Altı ay önce eşbaşkanlığı adaylığını açıklayan Özdemir çifte vatandaşlığı savunanların başında yer alıyor.