kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Kasım 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Luther King'in hayalini Obama gerçekleştirdi

Giriş Saati : 15.11.2008 16:05
Güncelleme : 15.11.2008 22:27
Yeni Haber
Alman sosyolog Doç. Dr. Horst Ottmann, Martin Luther King'in hayalini 40 yıl sonra Obama'nın gerçekleştirdiğini söyledi.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde yaşayan Bielefeld Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ottmann, yaptığı açıklamada, Amerikan halkının, seçimlerde Obama'yı 44. başkan seçerek 'demokrasiden geri dönüş yok' dediğini ifade etti.

Alman sosyolog, Amerikan Yurttaş Hakları Hareketi lideri siyahi rahip Martin Luther King'in 'Bir Hayalim Var' konuşmasının gecikmeli de olsa 40 yıl sonra gerçekleştiğini söyledi.

30 yıl önce Bielefeld Üniversitesi'nde yüksek lisansını siyahi liderler Martin Luther King, Malcom X (Malik El Şahbaz) ve Rose Park üzerine yaptığını belirten Ottmann, umudunun, Obama'nın Hindistan cevizi gibi dışının siyah içinin beyaz olmaması olduğunu dile getirdi.

Amerikan halkının sandıkta Kenya asıllı birini ülkesini başına seçerek 'demokratik duruş' sergilediğini ifade eden Ottmann, bu duruşun tüm dünyaya güzel bir örnek olması gerektiğini söyledi.

Ottmann, "Rose Park, toplu taşıma aracında Jim Crawl kanununa muhalefet ettiği için bir yıl hapis cezası almıştı. King, bu karara tepki göstermek için Newyork'ta 1 milyon zenciyi toplayarak 'Bir Hayalim Var' isimli konuşmasını yaptı. King, konuşmasında, 'gün gelecek, bu ulus ayağa kalkacak ve kendi inanç değerlerini tam anlamıyla yaşayacak. Şu husus apaçık ortadır ki, bütün insanlar eşit yaratılmıştır. Gün gelecek, dört büyük çocuğum derilerinin rengine göre değil, karakterlerinin yapısına göre değerlendirilecekleri bir ülkede yaşayacaklar.' dedi. Evet King'in hayali 40 yıl sonra gerçek oldu." diye konuştu.

Ottmann, Obama'nın pop müzik sanatçısı Michael Jackson gibi beyaz olmaya çalışmadığı sürece, halk nezdinde her daim güçlü olacağını söyledi.

Amerikalıların, savaşlardan, ekonomik krizden iyice bıktığı için Obama'yı seçtiğini belirten Ottmann, seçim sonuçlarının dünyadaki bütün totaliter ve dikta rejimlerine ders olması gerektiğini kaydetti.

CİHAN