kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Kasım 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Hillary Clinton adaylık yarışını kaybedince eski rakibi Obama’nın mitinglerinde boy göstermeye başladı.

Dışişleri Hillary'nin mi?

15.11.2008
Ülkenin ilk kadın başkanı olma hayalini kaybeden Clinton, Obama'nın yeni kabinesine girmeye hazırlanıyor. Dışişleri Bakanı olabileceği belirtilen senatör, Obama'yla görüşmek için Chicago'ya gitti..
ABD'nin seçilmiş başkanı Barack Obama, Demokrat Parti'nin adaylık yarışında rakibi Hillary Clinton'ı, Dışişleri Bakanlığı'na düşünüyor. ABD'de bulunan NBC televizyonu ile Washington Post gazetelerinin haberlerine göre, Clinton 20 Ocak'taki yemin törenine kadar kabinesini belirleyecek olan Obama'nın, bu konuma düşündüğü ilk isimlerden biri. New York Senatörü Clinton'un, bu konuda görüşmelerde bulunmak üzere Obama'nın halen yaşadığı Chicago kentine gittiği ve müstakbel başkanla görüştüğü kaydedildi.

İDDİALARI REDDETMEDİ
Ancak ne Clinton ne de Obama cephesi, bu iddiaları doğrulamadı. Clinton'un danışmanlarından Philipe Reines, "Bu tür iddiaların tamamını yanıtlayacak tek kesim Obama'nın kabinesini kurmak için çalışan ekibe aittir" ifadesini kullandı. Clinton, önceki gece bir ödül töreninde, "Dışişleri Bakanlığı ister misiniz?" yönündeki bir soruya "Obama için başarılı olacak her şeye katkıda bulunmak isterim" diyerek iddiayı reddetmemişti. Böyle bir hareketin, parti içindeki Clinton- Obama taraftarları arasındaki ayrılığı da ortadan kaldırabileceği belirtiliyor.