kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Kasım 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Vücuda oturan ceketler, daha genç ve spor bir hava veriyor.

Takım elbise dedikleri...

Esra Çoruh
24.10.2008
Takım elbise giyerken dikkat etmeniz gereken bazı detaylar var. Örneğin bu sezon yakası düğmesiz gömlekler moda..
1- Satın aldığım ceketlerin cepleri hep dikilmiş oluyor. Bu dikişleri açmak gerekir mi bilemiyorum. Kimi arkadaşım 'Sökmek gerekir,' derken, kimisi de kalması gerektiğini söylüyor.
Bizi aydınlatır mısınız? (Rasim K. - İzmit)
Haklısınız bu biraz kafa karıştıran bir durum. Sizin gibi birçok erkek aynı sorunla karşılaşıyor; yanlız değilsiniz. Bu dikişler, sadece ceplerin formunun muntazam durması için özel dikimlerde yapılan dikişlerdir. Aslında satın aldığınızda terzinin bu dikişleri sökmesi gerekir. O yüzden mutlaka bir sonraki alışverişinizde bu durumun farkında olarak cep dikişini sökmelerini rica edin. Böylece cepleri sökerken, kumaşta da herhangi bir deformasyona yol açmamış olursunuz.

2- Yakası düğmeli gömleklerle kravat takmak yanlış mı? Spor tarzı olan bir arkadaşım, bunun bir hata olduğunu söylüyor. Yardımcı olur musunuz? (Erkan H. - İstanbul)
Modayı takip eden birisiyseniz, yavaş yavaş düğmeli yakalı gömleklerden uzaklaşmanız gerektiğini söylemeliyiz. Ayrıca kendinizi kalıplara da sokmayın. Yani spor tarzda bir gömlekle, yine spor bir kravat çok hoş durabilir. Ama düğmelilerin yerine farklı yakaları seçmelisiniz. Üstelik önünüzde birçok alternatif de var. Kravatınızı da daha formlu yakaları olan gömleklerle takın.

3- Pantolon, ceket, yelek takımları sizce demode mi? Birçok yabancı yayında görüyorum ama giymeye de cesaret edemiyorum. (Bahri T. - İstanbul)
Üçlü takımlar, yani ceket, yelek ve pantolon üçlüsü giderek yaygınlaşıyor. Eskiden babalarımızın hatta dedelerimizin üzerinde görmeye alışık olduğumuz bu üçlü takımlar, daha modern çizgilerle bizi geçmiş yıllara götürüyor. Takım giyen birisiyseniz bu modada öncü olmaktan korkmayın. Hatta gri gibi tek tek de değerlendirebileceğiniz kolay bir renk seçebilirsiniz. Yeleğinizi jean ve beyaz gömlekle de tamamlayabileceğinizi unutmayın. Hatta bu görüntünün çok modern olduğunu söyleyelim. Takımınızı işyerinde giyebilir, hafta sonları ya da akşam bir yere çıkarken de yeleğinizi jeanle tamamlayarak fark yaratabilirsiniz.
Haberin fotoğrafları