kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Kasım 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

Siyah elbisenin evrimi

ESRA CORUH
31.10.2008
Gardıroplarımızın kurtarıcısı küçük siyah elbiseler, yıllar geçse de vazgeçilmezliğini koruyor. Sonbahar-kış sezonunda bu elbiseler gotik modasının da etkisiyle, daha popüler ve cesur oldu..
Ekonomik kriz yüzünden yeni ürünler satın almaya son verenler, yeni sezonun siyah elbise modası ile rahatlıyor. Ne de olsa her kadının gardırobunda yıllardır giymekten sıkılmadığı bir siyah elbisesi vardır. Pek çok kadının ne giyeceğine karar veremediği anda yardımına koşan kurtarıcı siyah elbisenin kıymeti bu sezon daha da öne çıkacak.
LBD (little black dress) yani siyah küçük elbisenin yaratıcısı ise meşhur modacı Coco Chanel. 1920'li yıllarda kısa, düz hatlı, dikkat çekmeyen bu elbiseyi yaratan Chanel, modanın fonksiyonel olması gerektiğine inanıyordu. Bu yüzden de leke göstermeyen ve her kadınının üstüne olabilecek bir elbise yarattı. 1926'da ilk çıktığında, cenazelerde giyilen küçük siyah elbise, gösterişsiz, sade olmasına rağmen seksapalitesinden hiçbir şey kaybetmiyor.

SEZONUN YENİLERİ
Yeni sezonda siyah elbise romantik, asi ve ağırbaşlı olarak karşımıza çıkıyor. Kollarda ya da etek kısmında kullanılan fırfırlar, siyah elbiseye yeni bir boyut getiriyor. Fırfırları nedeniyle sade havasından uzaklaşan bu elbisede aksesuarın minimum tutulması gerek. Böylece siyah elbise asaletini korumuş oluyor. Siyah renge ışık getiren pullar ve işlemeler de LBD'in yeni sezon yorumlaması. Siyah işlemeli elbiselerde eğer kıyafet baştan aşağıya pullar ya da taşlarla süslüyse, sade modelleri tercih etmek en akıllıcası.
Ayrıca makyaj ve saçınızı da abartmamaya dikkat etmelisiniz. Gotik modasının hâkim olduğu yeni sezonda, tepeden tırnağa siyaha bürünebilirsiniz. Ayrıca dantel gibi detaylar da kullanarak kıyafetinizi daha etkili kılabilirsiniz. Ama "Ben klasiğim," diyorsanız Coco Chanel'in çizgisinden şaşmayın ve yine diz boyunda sade hatlı siyah elbiseleri tercih edin.
Haberin fotoğrafları