kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Kasım 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

Komşuyla dostluk için golf oynadık

BURCU ALDİNÇ
31.10.2008
Antalya geçen hafta, 10. Türk-Yunan Dostluk Golf Turnuvası'na ev sahipliği yaptı. 50 Yunan ve 60 Türk golfçünün katıldığı turnuvada amaç, iki ülke vatandaşlarının dostluk içinde yarışabileceğini göstermekti.....
Yunanistan ve Türkiye, ocak 1996'da bir Türk gemisinin karaya oturması sonucu meydana gelen olaylar yüzünden savaşın eşiğine gelmişti.
Olay Kardak Krizi idi. Bu olay sadece iki ülke vatandaşlarını değil, Alman asıllı Otto Nagel'i de etkilemişti. Çünkü Nagel 25 yılını Yunanistan'da, 15 yılını ise Türkiye'de geçirmişti. Birbirine çok benzeyen iki ülke arasında dostluk adına bir şeyler yapması gerektiğini düşünen Nagel, iki ülkedeki hatırı sayılı arkadaşlarını aramaya başladı. 1998 yılında da ilk Türk-Yunan Dostluk Golf Turnıvası'nı, eşi Harumu Nagel ile birlikte düzenledi.
Multi Turkmall tarafından desteklenen turnuva, dönüşümlü olarak bir yıl Türkiye'de, bir yıl Yunanistan'da düzenleniyor. Bu yıl 50 Yunan ve 60 Türk olmak üzere, 110 golfçünün karşılaştığı turnuva, 24-27 Ekim tarihleri arasında Antalya Belek'teki Cornelia Diamond Golf Resort&Spa'da gerçekleşti. İş dünyasının önemli isimlerinin de destek verdiği turnuvada Türk takımının kaptanlığını Mustafa Koç, Yunan takımınınkini ise George Vafeiadis yaptı. Mustafa Koç dışında Kaya Çilingiroğlu, Fikret Ünlü, Kıvanç Okatay, Sinem Erülgen gibi isimler de turnuvaya katıldı. Aslında bu turnuvada amaç, sadece yarışmak değil hem her iki ülkenin ne kadar benzer yönleri olduğunu göstermek, hem de yeni dostluklar geliştirmekti. Antalya'nın golf turizmi açısından çok iyi bir bölge olduğunu belirten Nagel, "Bu turnuva, Türkiye ve Yunanistan arasındaki dostluk bağlarının pekişmesine büyük katkı sağlıyor. Turnuvanın sürekliliği benim için çok anlamlı ve gurur verici. Özelikle bugünlerde... İki ülkenin de dayanışma içinde olması gerektiğine inanıyorum.
Bu yıl 10. yılımızı kutladık, daha nice 10 yıllar diliyorum," dedi.
Turnuvanın birinci günü yapılan bireysel karşılaşmada, A kategorisinde Nikos Spiropoulos birinci, Kaya Çilingiroğlu ikinci, David Platt üçüncü oldu. B kategorisinde Sinem Erülgen birinci olurken, ikinciliği Cavit Yıldız, üçüncülüğü ise Serra Tokar elde etti. C kategorisinde ise Duncan Blake birincilik, Theofanis Tsimas ikincilik, Stamatis Chourdakis de üçüncülük ödülünü aldı.
Turnuvanın ikinci günü yapılan bireysel karşılaşmada ise erkekler A, B, C olmak üzere üç kategoride, kadınlar ise A ve B olmak üzere iki kategoride yarıştı. İkinci gün sonunda Dostluk Kupası Şampiyonluğu'nu Christos Lolas elde etti.
Serra Tokar da tek vuruşta yaptığı sayı nedeniyle 'Hole in One' özel ödülünü aldı.
Turnuvanın son günü düzenlenen Challenge Cup'ta ise Türk ve Yunan takımları yarıştı. Ancak geçen yıl bu kupayı kazanan Türk takımı, bu kez kupayı Yunanlılara kaptırdı.
Haberin fotoğrafları