kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Kasım 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Peter Thomas Roth

Güneş koruyucusu şart

ESRA ÇORUH
06.11.2008
Ailesinin Spa tecrübesini 1993 yılında kurduğu kendi markasına taşıyan Peter Thomas Roth, cilt bakımı hakkında ipuçları verdi..
- Kendi isminizi markanıza taşıdınız. Güzellik ve cilt bakım markası yaratmaya nasıl karar verdiniz, anlatır mısınız?
- Cilt bakımına merakım, kendi problemli cildim için en uygun ve etkin bakım ürünlerini bulmak istememle başladı. Aslında Spa ve cilt bakım enstitüsü, aile işimin de bir parçasıydı. 1900'lü yılların başında beri Macaristan'da iki Spa oteli işletiyorlardı. Spa geleneğinin kazandırdığı bilgi birikimini kullanarak farklı ve özel ihtiyaçlara cevap verebilecek etkin ve tedavi edici cilt bakım ürünleri yaratmak misyonuyla işe başladık. Ve 1993'te markayı kurduk.

- İsminizi kendi markanıza taşımak, özellikle cilt bakım ürünlerinde daha da riskli olmalı.
- Bütün ürünlerimizi kimyagerlerle işbirliği yaparak geliştiriyoruz. Ve her ürünümün ve formülümüzün de bizzat arkasındayım.

- Her gün yeni bir ürünün çıktığını duyuyoruz ve hepsinin lansmanı da 'en iyisi' diye oluyor. Güzellik ürününü diğerlerinden daha iyi yapan nedir
?
- Ürünün içerisindekiler yani mühteviyatın kalitesi. Bizim de ürünlerimizde kullandıklarımız doğal ve kalitesi yüksek malzemeler.

- Peki markanızı özel kılan etkenler neler?
- Termal sularda bulunan birçok mineralin ve çamurun iyileştirici ve yatıştırıcı niteliklerinden yararlanıyoruz. Ayrıca tüm cilt tiplerinin farklı ve özel ihtiyaçları olduğu gerçeğinin bilincinde ve buna cevap verebilecek çeşitlikte bir koleksiyonumuz var.

- Piyasada o kadar çok krem var ki, gündüz-gece, göz, dudak, nemlendirici, serum... İnanın kişisel olarak benim kafam karışıyor. Genel cilt bakımı için neler kullanmak gerek?
- Cilt bakımı kafa karıştırıcı olabiliyor; hem piyasada çok fazla ürün var hem de cildinize göre doğru ürünü bulmanız gerekiyor. Size önerim temel ürünlerle başlamanız; yüz temizleyicisi, nemlendirici ve güneş koruyucusu. Bu üçünü kesinlikle atlamamanız gerek. Daha sonra cildinize uygun ve ihtiyacınız doğrultusunda tedavi edici ürünleri kullanmalısınız.

- Cilt bakım ipuçlarını aldık, peki güzel görünmek için de kolay ve çabuk öneriler de bulunur musunuz?
- İlk ve en önemli önerim mutlaka her gün güneş kremi kullanmanız.
Ciltte oluşan bütün problemlerin; cilt kanseri ya da zamansız kırışıklıklar gibi, esas nedeninin güneşin zararlı ışınlarından korunmamak olduğunu unutmayın. Her gün yüzünüze, boynunuza sürün. İkinci önerim de pul pul dökülmeyi önleyen ve ölü hücrelerin temizlenmesini sağlayan günlük krem kullanmanız. Bunun sayesinde cildiniz daha pürüzsüz, genç ve canlı görünecektir.
Haberin fotoğrafları