kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Kasım 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Filmi sempatiyle izlemek mümkün değil.

Pasaportsuz-vizesiz girip çıkan ruhlar...

ATİLLA DORSAY
ATİLLA DORSAY
06.11.2008
Polis'in görece başarısını değerlendirirken, filmin çılgın atmosferinin altını çizmiş ve kimi parlak biçimsel ögelere karşın, yönetmeni Onur Ünlü'ye biraz şüpheyle yaklaşmıştım. Bu yeni film tüm şüphelerimi doğruluyor. Ünlü belki ve zaman zaman çok iyi şeyler yapacak. Ama çok kötü şeyler yapması da hep mümkün.
Elbette ki Güneşin Oğlu bu kategoriye giriyor. Bir filme kötü-çok kötü demeyi hiç sevmem. Kişisel, soyut ve tümden yadsıyıcı sözlerdir bunlar... Ama bu film için ne demeli? Bu garip hikayeyi, ruhların sürekli olarak bir bedenden öbürüne pasaportsuzvizesiz girip çıkmaları hikayesini herhangi bir sempati ve hatta hoşgörüyle izlemek mümkün mü? Hele bu türün başyapıtlarını biliyorsanız: Tüm o çılgın 1940'lar Amerikan komedileri, Hayalet'ten Blake Edwards imzalı Switch / Bir Zamanlar Erkektim'e yeni örnekleri, Ben Çağırmadım gibi tipik İngiliz oyun uyarlamaları... Hatta bizde bile merhum Atıf Yılmaz'ın 1980'lere yayılmış o fantastik komedi denemeleri: Aaah Belinda, Arkadaşım Şeytan ya da daha geç gelen Nihavent Mucize...
Onur Ünlü'ye oturup tüm bunları 10'ar kez izleme cezası verilmeli. Sinemasever bir halk mahkemesi tarafından!

GÜNEŞİN OĞLU *
Yönetim ve senaryo: Onur Ünlü Görüntü: Aras Demiray Oyuncular: Haluk Bilginer, Özgü Namal, Köksal Engür, Hümeyra, Bülent Emin Yarar, Tansu Biçer, Ahmet Kural/ Eşatun Film yapımı.
Haberin fotoğrafları