kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Kasım 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

Dvd ekranı

YAVUZ BAYDAR
14.11.2008
Columbus Day / Vurgun (Sony BMG)
Film: * * * Ekstralar: Yok
Val Kilmer'lı, 'olgun' bir soygun filmi. Daha bu yılın işi, taze. Soyguncumuz iyi bir 'iş' ardından paraları nasıl harcayacağını planlamaktadır. Bir gün parkta zeki ama başıboş bir çocukla karşılaşır. Bu çocuk ısrarla bu adama. Ayrıldığın eşini ve yıllardı görmediğin kızını ara, tam yeniden buluşma zamanı, demektedir. Bu teklife yanaşır, ama soygun sonrası pazarlıktan sıyrılması öyle kolay olmayacaktır. Gerilim dozu biraz inişli çıkışlı, orta halli bir gerilim.

The Happening / Mistik Olay (Tiglon)
Film:
* * * * Ekstralar: * * *
New York Central Park'ta sakin bir gün ve her şeyin sonu başlıyor. Ortalığı tam bir sessizlik bürürken insanlar birbirini aniden öldürmeye koyuluyor. Cesetler her yeri kaplayacaktır. Sebep? Birileri kente sinir gazı pompalamıştır. Bir lise hocası (Mark Wahlberg), mistik öykülerin yönetmeni Shyamalan'ın son filmine damgasını vuruyor. Nereye kaçmalı? Batı'ya mı? Pennsylvania kırsalında, enfes görüntüler eşliğinde, hiç efektlere başvurmadan, her anı ürperti yüklü sıkı bir film bu.

L' Enfant / Çocuk (Assanat)
Film:
* * * Ekstralar: * *
Teğet geçilemeyecek bir yapıt. Belçika'nın sefil maden şehri Seraing'de yaşayan Bruno ve Sonia, hayatın ezdiği insanlardan. Sonia işsizlik maaşıyla geçinirken Bruno eve ufak tefek hırsızlıklardan elde ettiği paraları getirir. Ve bebek doğar. Sonia, sıradan günlerden birinde eve geldiğinde, Bruno'nun çocuğu birilerine sattığını anlar. Hayatın boğuntusundan çıkamaz Bruno, ama sonunda bebeği bu aileden geri almaya karar verir. Sarsıcı, düşündürücü ve acıtıcı bir film.

Weeds - Sezon 1
Dizi:
* * * * Ekstralar: * *
Diziler arasında bunun yeri farklı. Nancy Botwin, Kaliforniya'nın güneyinde bir kasabada yaşayan, derli toplu, temizlik düşkünü, mahallede sevilen, iki oğlan çocuğu sahibi bir dul. Pırıl pırıl dünya içinde tek bir sırrı var Nancy'nin: Ot satıyor gizli gizli. Bir torbacısı var, bir de mahallede müşteri bulan adamı. Eh, hayli 'aykırı' bir konu. Ama yapımcılar, Amerikan orta sınıfının tutku, korku, hırs ve yüzeyselliklerini öyle iyi tanıyor ki, ortaya muhteşem bir kara mizah ürünü çıkmış. Üç senedir ilgiyle izlediğim bu diziyi herkese öneririm. Botwin rolünde Mary Louise-Parker tek kelimeyle harika.
Haberin fotoğrafları