kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Kasım 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Oktay Yıldırım

Bir nolu sanıktan el bombası savunması

Veli SARIBOĞA - Recai KÖMÜR
12.11.2008
Ergenekon sanığı emekli astsubay Oktay Yıldırım, el bombalarının teknik özelliklerini kendi çizdiği şemada anlattı..
Ergenekon davasının 12 duruşmasında sanıkların sorgusuna saat 10.00'da iddianamenin 1 numaralı sanığı emekli astsubay Oktay Yıldırım'ın sorgusuyla başlandı. 1985'te yılında 15 yaşındayken askeri öğrenci olarak meslek hayatına başladığını, 2005 yılı içinde de Harp Malülü 'Gazi' sıfatıyla emekli olduğunu söyleyen Yıldırım, iddiaların "mesnetsiz ve siyasi amaçlı'' olduğunu ileri sürerek, "Taşların bağlı olduğu bir durumda kendi ülkemde ellerime kelepçe vurulup buraya getirildim. Burada olmaktan da gurur duyuyorum" dedi. Ümraniyede bir gecekonduda ele geçirilen 27 adet el bombası üzerindeki bantların yapışkan kısmında parmak izi olduğu iddia edilen Yıldırım, hakkındaki suçlamaları reddedederek, kendi hazırladığı bir el bombası şeması üzerinde teknik ve açıklayıcı bilgiler verdi. Ne kendisinin ne de avukatının ve hatta imha kararı veren mahkemenin dahi görmediği el bombalarının ele geçirilmesinin ertesi gününde imha edilmesinin hukuki bir hata ve skandal olduğunu kaydeden Yıldırım, dosyada ikisi tarihsiz 4 adet parmak izi raporu olduğunu hatırlattı.

TESPİT İSTEDİ
Yıldırım, 50 sayfalık savunmasında gözaltında bulunduğu 3. gün parmak izinin alındığını ve olay yeri inceleme ekibinin bomba üzerinde inceleme yapmasına izin verilmediğini anlattı. Yıldırım, davanın en önemli delili olan el bombalarının 3-4 yıldır bu evde olduğunun iddia edildiğini kaydederek, bir bant üzerindeki parmak izinin ne kadar süre kalabileceğinin tespitini istedi. TSK'nın depolarında milyonlarca el bombasını sakladığını ancak devletin 27 el bombasını muhafaza edemediğine dikkat çeken Yıldırım, kendisi aleyhine ifade veren Ali Yiğit'in sandığı salladığını söylediğini ancak parmak izine rastlanmamış olmasına dikkat çekerek, "Ama bu beni 2 dakikada tutuklayan mahkemenin dikkatini çekmedi" dedi.

ÇAPRAZ SORGU
Bombaların imhasıyla ilgili raporları da eleştiren Yıldırım, "Birbirlerine 'Abdüleyh, Bozok, Memati, Polat' diye hitap eden birkaç polisin dışında kimsenin görmediği bir el bombası efsanesiyle karşı karşıyayız'' dedi. Savunmasının ardından çapraz sorgu yapılan Yıldırım soruları yanıtladı. Dava perşembeye ertelendi.
Haberin fotoğrafları