kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Kasım 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Atalay'dan işkence ve yolsuzluk raporu

ANKARA
11.11.2008
'İşkenceye sıfır tolerans' diyen Atalay, bu yıl 456 zanlının yolsuzluktan tutuklandığını açıkladı..
İçişleri Bakanı Beşir Atalay, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, bakanlığının bütçesini anlatırken terörle mücadele sırasında hukukun üstünlüğü, demokratikleşme ve insan haklarından taviz vermeyeceklerini, 'İşkenceye sıfır tolerans' politikasını kararlılıkla uygulayacaklarını belirterek, "Demokrasiyi, teröre feda etmeyeceğiz'' dedi. Atalay şu mesajları verdi:

* 2008 yılında, kapkaç, gasp, yankesicilik ve hırsızlık suçlarında düşme trendi devam etti. Evden hırsızlık olaylarında yüzde 8, işyerinden hırsızlık olaylarında yüzde 16, kapkaç suçlarında yüzde 42 azalma oldu. Yankesicilik yüzde 25 azaldı.

* Yolsuzluklarla mücadele kapsamında bu yıl yapılan operasyonlarda, 433'ü kamu görevlisi olmak üzere toplam 1274 şahıs yakalanmış, yakalananlardan 160'ı, kamu görevlisi olmak üzere 456 zanlı tutuklanmıştır.

* Türkiye, suçların işlenme sıklığı ve suç oranları itibariyle, uluslararası bir standart olan 100 bin kişiye düşen suç sayısı bakımından birçok Avrupa ülkesinden daha iyi durumdadır. İnterpol verileri dikkate alınacak olursa; 100 bin kişiye düşen suç sayısı Almanya'da 7.747, Polonya'da 3.616, Kanada'da 8.512 iken; bu sayı Türkiye'de 973'tür.

KAPLAN KIZDI
DTP'li Hasip Kaplan'ın başta Atalay olmak üzere üst düzey yöneticilerin korumalarının çokluğundan yakınarak salondan çıkarılmalarını istemesi kısa süreli gerginlik yarattı. Korumalar çıktı.
Haberin fotoğrafları