kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Kasım 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Koyun' güzellik yarışması yapıldı

Giriş Saati : 02.11.2008 11:35
Güncelleme : 02.11.2008 17:56
Yeni Haber
Suudi Arabistan'da "En Güzel Deve" yarışmasının ardından sıra dışı bir müsabaka daha yapıldı. Başkent Riyad'daki yarışmada "Koyun Güzellik Kraliçesi" seçildi.

Suudi Arabistan Büyük Âlimler Heyeti üyesi iki âlim, bu tür yarışmaların caiz olmadığı yönünde bir fetva yayınlamıştı. Ancak bütün Körfez ülkelerinden gelen Necd bölgesine has koyun sahipleri, Riyad'da en güzel keçi veya koyun yarışmasına katılmak için buluştu.

Geçtiğimiz yıllarda Suudi Arabistan'da Deve Güzellik yarışması düzenlenmiş ve bu yarışmadan yüksek gelirler elde edilmişti. Yarışmayı düzenleyen Suudili koyun tüccarı Şeyh Faysal Al Sadun, "Necdiye koyunları Suudi Arabistan bölgesine has bir koyun çeşididir ve dünyada eşi benzeri yoktur. Bu koyunlar, şekil ve güzellik bakımından birbirinden farklıdır" dedi.

Yarışmaya katılan koyunların büyük çoğunluğunu Al Sadun'un sahip olduğu ve milyonlarca Suudi Riyalı karşılığında sattığı "Burken" adı verilen bir koyun cinsi oluşturuyor.

Al Sadun, etkinlik boyunca onlarca koyun sattığını ve bu koyunların en düşüğünün fiyatının 26 bin dolar olduğunu söyledi. Yarışmayı kazanan koçun 450 bin Suudi Riyali'ne (yaklaşık 120 bin dolar) satıldığı belirtildi. Suudi Arabistan Büyük Âlimler Heyeti üyelerinden Şeyh Salih Al Fuvzan ve Şeyh Abdullah Al Manii, yayınladıkları fetva ve yaptıkları açıklamalarla bu tür organizasyonların caiz olmadıklarını duyurdular.

(CİHAN)