kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Kasım 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Milyonlarca kişinin mali bilgileri otoparkta bulundu

Giriş Saati : 02.11.2008 13:34
Güncelleme : 02.11.2008 17:56
Yeni Haber
İngiltere'de vergi iadesi, emekli maaşı ve çocuk yardımı bağlama birimlerinin de aralarında bulunduğu yüzlerce hükümet biriminin ortak hizmet verdiği "Gateway" adlı web sitesinin kullanıcı isimleri ve şifrelerinin yer aldığı hafıza kartının bir otoparkta bulunduğu açıklandı.

Yaklaşık 12 milyon kullanıcının detaylarını elinde tutan kişi ya da kişilerin, site üyelerinin her türlü kişisel bilgisine ulaşmasının mümkün olduğu, bu nedenle olayla ilgili acil soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Bu bilgileri içeren hafıza kartının bir pub'ın otoparkında bulunmasından sonra açıklama yapan Gateway adlı web sayfasının sözcüsü, sitenin ihtiyaten tümüyle kapatıldığını ve olayı son derece ciddiye aldıklarını ifade etti.

12 milyon kişiye mali hizmetlerin verildiği sitenin güvenlikten fedakarlık etmeyeceği, üyelerin her türlü hassas bilgilerinin, olayın ortaya çıkmasından sonra yeniden şifrelendiği belirtilirken, hafıza kartını kaybeden kişinin ise Gateway adlı web sayfasını düzenleyen şirketin taşeronluğunu yapan Atos Origin firmasının bir çalışanı olduğu bildirildi. Şirket adına yapılan açıklamada, bir şirket çalışanının gerekli özeni göstermediği ve hafıza kartını olmaması gereken bir şekilde kaybettiği açıklandı.

Gateway web sayfasına üye olanlar, vergi iadelerini, emekli olmaları halinde bağlanacak maaşı hesaplayabiliyor, devletin bağladığı çocuk yardımlarının takibini yapabiliyor. Üyeler bu tür bilgilere ulaşabilmek için de kendilerine ait pek çok kişisel bilgiyi, web sayfasında yer alan formlara yüklüyordu.

Haberi yayımlayan The Mail on Sunday, her gün devletin önemli bilgilerini içeren bir bilgisayar ya da hafıza kartının kaybedildiği ülkede, bu sonuncu kaybın en ciddi ve önemli kayıplardan biri olduğu uyarısında bulundu.

En son geçen ağustos ayında da bir başka taşeron firmanın temsilcisi, binlerce mahkumun adlarının bulunduğu bir hafıza kartını kaybetmişti.

AA