kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Kasım 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
TÜRKİYE PROAKTİF OLMALI... Dabdoub, Türk şirketlerine Körfez ülkelerinde pozitif bir bakış açısı olduğunu belirterek, "Hükümet daha proakif olursa Körfez'den önemli miktarda yabancı direkt yatırımı çekecektir" diye konuştu.

"Türkiye'de banka alma zamanı"

31.10.2008
İstanbul'da düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'nda CNBC-e'ye konuşan Kuveyt Ulusal Bankası Grup CEO'su İbrahim Dabdoub, Körfez ülkelerinin Türkiye'ye çok olumlu baktığını ve yatırımlarının süreceğini vurguladı. Dabdoub "Ankara'da Cumhurbaşkanı Gül'le bir görüşmemiz oldu. Ona da belirttik; Körfez ülkeleri Türkiye'ye çok olumlu bakıyor. Tabii ki 3-4 yıllık sürede bütün dünyadaki ülkeler gibi sıkıntılı bir süreç olabilir. Ondan sonra her şey çok çok iyi olacak. Körfez ülkeleri de fazlaları olan ülkeler olarak, yeni yatırımlar yapmak isteyecek" dedi. Turkishbank'taki yüzde 40 hisselerini koruyacaklarını kaydeden Dabdoub, Türkiye'de orta ölçekli bir banka satın almayı düşünebileceklerini, birleşme fırsatlarını değerlendireceklerini belirtti. Dabdoub, "Şu anda Türkiye'de bazı şeyleri satın alma dönemi diye düşünüyorum. Büyük ölçekli bir banka almak bizim için çok fazla olur. Orta ölçekli bir banka satın alabiliriz. Çeşitli yatırım fırsatlarını kolluyoruz" diye konuştu.

LİDER OLABİLİRSİNİZ
İbrahim Dabdoub, forumdaki konuşmasında da, ABD'nin liderlik rolünün kriz sürecinde daha da azalmasıyla Türkiye'nin bölgede lider rolü oynaması için önemli fırsat doğduğunu söyledi.