kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Kasım 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Kendi yağımızla kavrulmayı biliriz'

ANKARA
31.10.2008
Başbakan Erdoğan, IMF ile anlaşmak için Türkiye'nin bazı rezervleri olduğunu belirterek, "Sen kalkıp da 'karayolları inşaatlarını durdur' diyecek olursan 'kusura bakma' deriz" dedi..
Başbakan Tayyip Erdoğan, stand-by görüşmelerinin sürdüğü IMF'ye yine net mesaj gönderdi. Erdoğan, "IMF, bize bu sıkıntılı dönemde 'ben sizlere borç vermiyorum derse' vermeyebilir. Çok da ihtiyacımız yok. Biz kendi yağımızla kavrulmasını biliriz" dedi. Erdoğan, dün Kırgızistan Başbakanı Igor Chudinov ile yaptığı görüşme sonrası basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. IMF ile karşılıklı çıkara dayalı bir yaklaşım görmeleri halinde anlaşma yapabileceklerini vurgulayan Erdoğan, "IMF'ye karşı olumsuz bir tavrın içinde değiliz. Ama bizim ümüğümüzü sıkıp da 'yatırımları durdur, büyümeyi düşür, ondan sonra bütçende şu kadar daha bunu aşağı indir' derse bu 'çalışma' demektir. Böyle bir anlaşmaya evet diyemeyiz. Yani bu konuda bütçede bizim bazı rezervlerimiz var."

ÇOK DA İHTİYAÇ YOK
Erdoğan, yatırımlara devam edeceklerini belirterek, şunları söyledi:" Sen kalkıp da 'Karayolları inşaatlarını durdur' diyecek olursan 'Kusura bakma' deriz. Böyle bir şeye de mecbur değiliz. Biz kendi yağımızla kavrulmasını biliriz. Alt ve üstyapıya yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu konuda eğer IMF bize bu sıkıntılı dönemde 'ben sizlere borç vermiyorum' derse vermeyebilir. Vermek zorunda da değil. Çok da ihtiyacımız yok" dedi.