kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Kasım 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kriz günlüğü

31.10.2008
Barclays desteği Körfez'de buldu
İngiltere'nin ikinci büyük bankası Barclays, 7.3 milyar sterlin (12.1 milyar dolar) sermaye artırımına gideceğini bildirdi.İngiltere hükümetinin kurtarma planından yararlanmak istemeyen Barclays, Abu Dabi kraliyet ailesi üyesi Şeyh Mansur Bin Zayid El Nayan'dan 3.5 milyar sterlin alacağını ve karşılığında El Nayan'ın bankanın yüzde 16.3 hissesine sahip olacağını açıkladı.

Belçika maaşları 2 yıl donduracak
Küresel finansal krizde Fortis, Dexia ve KBC başta olmak üzere tüm büyük bankalarını kurtarmak zorunda kalan Belçika'nın 2009 ve 2010 yıllarında ücret artışını rafa kaldırmayı planladığı bildirildi. De Morgen gazetesinin Başbakanlık kaynaklarına dayandırdığı haberinde, hükümetin en iyi ihtimalle 2009 ortasına kadar sürecek ekonomik durgunluğu ve petrol fiyatları başta olmak üzere enflasyondaki gevşemeyi dikkate alarak, kamu çalışanlarının maaşlarına ve işsizlik ödeneklerine zam yapmayacağı belirtildi.

GM ve Chrysler birleşirse 40 bin kişi işsiz kalabilir
Beyaz Saray, GM ve Chrysler arasındaki birleşme çabalarına 10 milyar dolar doğrudan destek talebini kabul etmedi, şirketler arasındaki görüşmeler çıkmaza girdi. Grant Thornton' göre, GM ve Chrysler arasında birleşme olursa Chrysler'dan 30 bin ila 40 bin işçinin işten çıkarılabilir.

Altı eyaletten otomotive destek verin çağrısı
ABD'de 6 eyalet valisi, ABD Hazinesi ve ABD Merkez Bankası'na (Fed), otomotiv endüstrisini derinleşen krizden korumak için acilen harekete geçmesi çağrısında bulundu. Michigan ile New York, Ohio, Kentucky, Delaware ve South Dakota eyalet valilerinin imzaladığı mektupta, otomotiv endüstrisinde satışların ekimde yüzde 30'dan fazla düşebileceği belirtildi.

ABD'de bir kötü haber de tüketici harcamalarından geldi
ABD'de eylül ayında tüketici harcamaları düştü, gelirlerse çok az arttı. Ticaret Bakanlığı'nın açıkladığı verilere göre, tüketici harcamaları geçen ay yüzde 0.3 azalarak, 2004 Haziran ayından bu yanaki en büyük düşüşünü kaydetti. Eylül ayında gelirler ise sadece yüzde 0,2 arttı.