kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Kasım 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'IMF ile tıpış tıpış anlaşmaya gidiyor'

31.10.2008
"Ümük sıkma söylemiyle kriz mücadelesi olmaz" diyen CHP lideri Baykal, "Tıpış tıpış IMF ile anlaşmaya doğru gidiyor. Madem anlaşacaktınız, bu kayıpların sorumlusu kim" dedi..
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, küresel mali kriz karşısında Başbakan Tayyip Erdoğan'ın tutumunu eleştirdi. "Ümük sıkma söylemiyle, kabadayılıkla, caka satmayla kriz mücadelesi olmaz" diyen Baykal, "Cakaya rağmen tıpış tıpış IMF ile anlaşıyorsun" dedi. Baykal, Parti Meclisi(PM) öncesinde açıklamalarda bulundu. Baykal'ın hedefinde yine Başbakan Erdoğan vardı. Baykal'ın değerlendirmeleri şöyle:

* ÜMÜK SIKMA İLE OLMAZ: Hükümet ekonomik krizin ciddiyetini hala kavrayamamıştır. Krizi siyasal, popülist ve demogojik söylemlerle gidermeye çalışıyorlar. IMF konusunda tam bir çelişki içindeler. Ümük sıkma terminolojisiyle konuyu ele almaya çalışıyor. Ama bir yandan da IMF ile ciddi bir anlaşma zorunluluğunun etkisinde oldukları görülüyor.

* CAKAYA RAĞMEN IMF İLE: IMF konusunda bir dalgalanma kendisini gösteriyor. Başbakan'ın, bütün cakasına rağmen IMF ile tıpış tıpış bir anlaşma arayışı içine girmekte olduğu görülüyor. Bunun kaçınılmaz olduğu artık ortaya çıkmıştır. Kabadayılıkla kriz mücadelesi gerçekleştirilmez. Başbakan bu dersi almaktadır, alacaktır ama Türkiye bunun ağır bedelini ödemekte oluyor.

* KAYIPLARIN SORUMLUSU KİM: Türkiye önlemleri geç alıyor. IMF ile bir anlaşma yapılmak durumunda kalınırsa geç yapılmasından dolayı Türkiye ciddi kayba uğrayacaktır.