kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Kasım 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Afganistan Cumhurbaşkanı Karzai bölgesinde yatırım fırsatlarına dikkat çekti.

'Koç hedeflerin üzerindeki ciro ve kârla yılı yumuşak atlatacak'

31.10.2008
Koç Holding CEO'su Bulgurlu, krizde daralan Avrupa gibi pazarlara alternatif olarak Kuzey Afrika ve Ortadoğu pazarlarına yöneleceklerini bildirdi 2009 yılı için alternatifli bütçe oluşturduklarını ve şirketlere gönderdiklerini açıklayan Bulgurlu, gelişmelere göre birini seçeceklerini duyurdu..
Koç Holding CEO'su Bülent Bulgurlu, global kriz nedeniyle daralan Avrupa gibi ihracat pazarlarına alternatif olarak otomotiv ve beyaz eşya ürünleri için Kuzey Afrika ve Ortadoğu gibi pazarlara yöneleceklerini söyledi. Dünya Ekonomik Forumu toplantısı sırasında Reuters'a açıklama yapan Bulgurlu, "Pazar çeşitliliği konusunda çalışma yapıyoruz. Avrupa'da ihracat imkânının azalmasıyla Kuzey Afrika ve Ortadoğu gibi ihmal edilmiş pazarlara yönelerek yeni pazarlar arıyoruz" dedi. Bulgurlu, krizin tüm dünyayı etkilemesi nedeniyle Türkiye'nin bundan muaf olamayacağını söyledi ve "Avrupa'da ihracat ürünlerimize talep ve ayrıca yurtiçindeki talep azalıyor. Bu bizim iş hacmimizi olumsuz etkiliyor" dedi ve ekledi: "Ancak biz bu krizi bir avantaj ile karşılıyoruz. Bizim ilk iki çeyrekteki güçlü performansımız, hedeflerin üzerinde ciro ve kâr elde etmemiz yılın kalan kısmını yumuşak bir geçişle atlatmamıza yardımcı olacak. Hedeflerin biraz altında kalsak da bu o kadar önemli olmayacak."

ALTERNATİFLİ BÜTÇE
2009 hedefleri konusundaki çalışmaları sürdürdüklerini belirten Bulgurlu, alternatifli bütçe hazırlayıp şirketlere gönderdiklerini, gelişmelere göre birini seçeceklerini açıkladı. Bulgurlu, bu konuda kurların ve Türkiye'nin ekonomik büyümesiyle ilgili rakamların netleşmesini beklediklerini söyledi. Global şirketlerin personel azaltma planlarını açıkladıkları bir ortamda Koç Topluluğu'nun yaklaşımının sorulması üzerine Bulgurlu, "Biz kapasite kullanım oranlarını mevcut yüksek düzeylerinde tutabildiğimiz sürece böyle bir şey söz konusu değil. Ancak global koşullar bizi kapasite kullanım oranlarımızın azalmasına neden olursa başka çare kalmayabilir" dedi. Yaklaşık olarak 1 milyar dolarlık bir nakit pozisyonları olduğunu hatırlatan Bulgurlu, bu tutarın yılın ilk yarısında elde ettikleri güçlü kılıkla oluştuğunu söyledi ve şunu ekledi: "İleride bir imkân doğması halinde, fırsatlara bağlı olarak bu pozisyonumuz bir satın alma işleminde kullanılabilir.

YATIRIM ERTELEMESİ YOK
Biz dünyada bu açından oluşan her türlü gelişmeyi takip ediyoruz. Eğer bizim faaliyet çizgimize uygun bir şirket bulursak, bizim kriterlerimizi karşılarsa bunu düşünebiliriz." Koç Topluluğu'nun yatırımlarına devam ettiğini, kriz nedeniyle bunlarda herhangi bir erteleme söz konusu olmadığını belirten CEO Bülent Bulgurlu, "Biz yatırımları uzun vadeli olarak planlıyoruz" dedi.
Haberin fotoğrafları