kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Ekim 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Üniversite öğrencilerine af getirilmesi

Giriş Saati : 27.10.2008 13:26
Güncelleme : 27.10.2008 22:09
Yeni Haber
Çeşitli nedenlerle üniversitelerden ilişiği kesilen öğrenciler, verdiği yasa teklifi ile ''öğrencilere af çıkarılmasına'' katkıda bulunan BBP Genel Başkanı Muhsin Yazcıoğlu'nu ziyaret ettiler.

Parlamentoda, öğrencilerle birlikte basın toplantısı düzenleyen Yazıcıoğlu, çabalarının sonuç vermesinden büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Bahar Muteber Şenol isimli öğrenci, 1994 yılında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesinde okurken sağlık sorunları nediyle eğitimini yarım bıraktığını ancak yasanının çıkmasından sonra eğitimine tekrar dönebileceğini söyledi. Şenol, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yazıcıoğlu, Anayasa Mahkemesinin Türbanla ilgili gerekçeli kararının hatırlatılması üzerine, ''Bütün çözümleri Anayasa Mahkemesi üretecekse, Meclise ne gerek var'' diye karara tepkisini gösterdi.

BBP lideri Yazıcıoğlu, tam demokratik bir hukuk devleti istediğini belirterek, herkesin görüşlerini korkusuzca ifade etmesi gerektiğini söyledi. Başkalarının mutsuzluğu üzerine kurulacak olan binada rahat yaşanamayacağına ifade eden Yazıcıoğlu, şunları kaydetti:

''Bu gemide beraberiz. Komşuyuz, akrabayız, aynı okulda, aynı mecliste ve aynı sokaktayız. Birlikte iş yapıyoruz. Birimizin mutsuzluğu diğerimizi etkiliyor. Hiç birimiz diğerini ötekileştirmemeli. Birisinin tercihleri bir diğerine baskıya dönüşmemeli. Anayasa Mahkemesinin aldığı kararda ileriye doğru bir tahmin vardır. 'Bu sosyal baskıya dönüşür' diyor Anayasa Mahkemesi. Halbuki örtülüsü de örtüsüzü de okumak istiyor. Biri diğerine baskı yaparsa zaten o zaman araya yargı girer.''

Yazıcıoğlu, Türkiye'nin güvenlik, özgürlük ve refah sorunu yaşadığını savunarak, hiç kimsenin devletin güvenliğinden kaygı duymaması, her bireyin kendisini özgür hissetmesi gerektiğini söyledi. Yazıcıoğlu, ülkenin külfetini birlikte taşıyanların, nimetlerinden de beraber faydalanmasını istedi.

Yazıcıoğlu, ''Meclis, bütün sorunlara çözüm üretmek durumundadır. Bütün çözümleri Anayasa Mahkemesi üretecekse Meclise ne gerek var. Anayasa Mahkemesi eğer Meclisin tüm iradesini yok sayarak Meclis yerine ikame olursa o zaman demokrasinin gelişimciliği, sorun çözme özelliği ortadan kalkar'' dedi.

Gelinen noktanın ''Daha önce demiştim'' noktası olduğunu ifade eden Yazıcıoğlu, ''Öncelikle Siyasi Partiler Yasasını demokratikleştirelim. Seçim kanununu herkesin tercih yaparak oy kullanacağı adil bir yapıya kavuşturalım ve dokunulmazlıkları kürsü hariç sınırlandıralım. Bu ülkede herkes hukuk çerçevesinde kendisini anlatabilsin ve ülke kalkınmasına katkıda bulunsun'' diye konuştu.

Muhsin Yazıcıoğlu, açıklamasında, terörün finans ve diğer kaynaklarının kurutulmaması halinde dağda verilen mücadeleden sonuç almanın güç olduğunu söyledi. Yazıcıoğlu, Kürt, Türkmen, Alevi ve Sunni'nin bu ülkenin temel bireyi olduğuna dikkati çekerek, teröre karşı ortak tavrın alınması gerektiğini kaydetti.

(AA)