kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Ekim 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Osman Şirin

Devlet hastanesinde 'Türk değilsin' kavgası

Erhan ÖZTÜRK SABAH
26.10.2008
Gürcü kökenli hastane müdürü, yardımcısını "Sen Türk değilsin" dediği iddiasıyla hem Başhekimliğe hem de Cumhuriyet Savcılığı'na şikâyet etti..
Kocaeli'nde bulunan Körfez Devlet Hastanesi'nde hastane müdürü ile müdür yardımcısının tartışması adliye koridorlarına taşındı. Hastane Müdürü Osman Şirin, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığına, yardımcısı İsa Taş'ın kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Gürcü kökenli olan müdür Şirin, önce çalıştığı hastanenin başhekimlik makamına iki ayrı dilekçe verdi. Şirin dilekçelerinde "Bana 'Sen Türk değilsin' diye hakaret etti. Hem amiri olmama, hem de kişisel haklarıma saldırdı, beni rencide etti. Ben kendimi Türk hissediyorum, kimse böyle hakaretlerle şahsıma saldırıda bulunamaz, rencide edemez" sözlerine yer verdi. Müdür Şirin, yardımcısı İsa Taş'ın çalıştığı odaya sert bir şekilde girerek el kol hareketleriyle bağırmaya başladığını, "Sana doktor raporu aldıracağım, sen doktordan rapor almalısın" da dediğini öne sürdü.

BAŞHEKİMİ DE ŞİKÂYET ETTİ
Bir süre sonra Adliyeye başvuran Osman Şirin, Cumhuriyet Savcılığı'na yaptığı suç duyurusunda iddialarını tekrarladı ve iki doktoru tanık gösterdi. Şirin, başhekimlik makamına yaptığı şikâyetten sonuç alamadığını da ifade ederek, Başhekim Oğuzhan Değirmencioğlu'nun bu konuda görevini kötüye kullandığını ileri sürdü. Suçlanan Taş ise Müdür Şirin'in şeker hastası olduğunu, kendisine "şaka" yaptığını söyleyerek kendini savundu. Soruşturma sonucunda, suçlanan Hastane Müdür Yardımcısı İsa Taş'ın Türk Ceza Kanunu'nun 216'ncı maddesine göre "Halkın bir kesimini; sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılamaktan" bir yıla kadar hapis cezasıyla yargılanabileceği belirtildi.