kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Ekim 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Cinayet ve hırsızlığa kırmızı alarm ve mıknatıs

Giriş Saati : 27.10.2008 10:36
Güncelleme : 27.10.2008 22:09
Yeni Haber
Konya da, Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin asayiş suçları ile mücadelede özellikle cinayet olaylarında kırmızı alarm , hırsızlıkta ise mıknatıs projeleri başarılı sonuçlar veriyor.

Konya Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, gelişen ve değişen yaşam şartları, suçların niteliklerini de değiştiriyor.

Bu değişim, suçları önleme ve aydınlatma aşamasında farklı metotların geliştirilmesini ihtiyaç haline getiriyor. Suçla mücadele, günümüzde multidisiplinler bir alan haline geldiği için toplum psikolojisinden, sosyolojiye, demografi analizlerinden, ekonomiye, hukuk biliminden, psikolojiye birçok alan mesleği yakından ilgilendiriyor.

Bu açıdan Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri asayişle mücadelede kırmızı alarm adlı projesini uyguluyor.

Proje sayesinde kent merkezinde hiç faili meçhul cinayetin bulunmadığını ifade eden yetkililer, Proje kapsamında cinayet olayı meydana gelir gelmez, olay mahallinde kısa bir görev dağılımı yapılır. Cinayet, faili meçhul ise Asayiş Şube Müdürü başkanlığında tüm büro amirleri ile birlikte kısa bir toplantı yapılır ve bilgiler toplanır dedi.

Projenin hız ve ekip çalışmasını öngördüğünü dile getiren yetkililer, toplantı sonrasında bilgilendirme, görüş belirtme, operasyonun planlanması, operasyon aşaması ve sonuç aşamalarının gerçekleştiğini bildirdiler.

Hırsızlık konusunda ise mıknatıs projesinin uygulandığını dile getiren yetkililer, şunları kaydettiler:

Bu projenin amacı da mala karşı suçlarda aydınlatma oranının yükseltilmesi ve çalıntı malların ele geçirilmesidir. Proje, bilinçli toplum, doğru analiz, koordinasyon, istihbarat, profesyonel polislik yaklaşımı gibi sınıflandırmalardan oluşuyor. Aydınlatma sayısı çıkartıldığında her yıl artış olduğu gözlenir.

Yetkililer, Kırmızı Alarm ve Mıknatıs projeleri sayesinde asayiş olaylarında başarılı sonuçlar alındığını belirterek, faili meçhul olaylarda çözüme gittikleri gibi suç oranlarında azalma görüldüğünü bildirdiler.

(AA)