kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Ekim 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Çırağan Palace Kempinski Oteli

Turizmde kalite ödülleri

Giriş Saati : 27.10.2008 10:39
Güncelleme : 27.10.2008 22:09
Yeni Haber
Skal International İstanbul Kulübü tarafından turizmde kalite çıtasını yükseltmek amacıyla düzenlenen Turizmde Kalite-Skalite 2008 Ödülleri törenle verildi.

Hilton Oteli ndeki törende konuşan Skal International İstanbul Kulübü Başkanı Kemal Özyiğit, bu yıl 11 incisi düzenlenen Skalite 2008 Organizasyonunun, tüm sektör tabanına yayıldığını söyledi.

Kısa süre önce Skal International başkanlığına seçilen Hülya Aslantaş tarafından, turizmde kalitenin artırılması ve geliştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla 1998 yılında Skalite ödüllerinin başlatıldığını belirten Özyiğit, Turizmde kalite çatısının daha yükseklere taşınması için Skal olarak bu ödüllerin verilmesine önümüzdeki yıllarda da devam edeceğiz dedi.

Özyiğit, şöyle devam etti:

Bu yıla kadar ödüller Skal üyeleri tarafından belirleniyordu. Ancak bu yıldan itibaren tüm turizmcilerin oylarıyla belirleniyor. 9 bin 265 kişinin, 62 bin 54 kez aday önermek için oy kullandığı bu şeffaf uygulama ile Skal üyesi turizm profesyonellerinin yanı sıra turizme gönül vermiş herkesin katkıda bulunmasına fırsat verilmiş oldu. Umuyoruz ki turizm oscarları olarak anılan Skalite Ödülleri bundan sonra ülkemizde daha iyi tanınacak.

ÖDÜL ALANLAR

Törende, Şehir Oteli kategorisinde Çırağan Palace Kempinski Oteli, Resort Otel kategorisinde Hillside Beach Club, Seyahat Acentesi kategorisinde Setur, Kongre Turizmi kategorisinde Lütfi Kırdar Kongre Merkezi, Havayolu Taşımacılığı kategorisinde THY, Havalimanları kategorisinde TAV Atatürk Havalimanı, Marinalar kategorisinde Bodrum Turgutreis-D Marin, Kültürel değerlerin korunması kategorisinde Suna İnan Kıraç Vakfı, Turizm Eğitimi kategorisinde Bilkent Üniversitesi, Basında Turizm kategorisinde Hürriyet Gazetesi Seyahat Eki, Turizme hizmet eden yiyecek-içecek kategorisinde Feriye Lokantası, Uluslararası Tanıtıma katkısı olan etkinlikler kategorisinde (A) Milli Futbol Takımı, Eğlence ve Organizasyon kategorisinde Antalya Altın Portakal Film Festivali ve Çevrenin Korunmasına Katkı kategorisinde TEMA Vakfı ödül aldı.

Johnson Diversey Hijyen Ödülü Türkiye Accor Otelleri ne verilirken, Skal a katkılarından dolayı Skalite 2008 Özel Ödülü Skal International Başkanı Hülya Aslantaş a sunuldu.

SKAL INTERNATIONAL

1932 yılında Paris te kurulan Skal International, 90 ülkede örgütlenmiş 500 kulüp ve 22 bine yakın üyeden oluşuyor.

Dünyanın çeşitli ülkelerinin turizmcilerinden oluşan Skal International üyeleri, yerel ve uluslararası platformlarda buluşarak ortak konuları tartışıp çözüm yolları arıyor.

İspanya Torremolinos da Genel Sekreterya merkezinden 7 kişilik kadroyla yönetilen Skal International, her yıl değişik ülkede gerçekleştirilen dünya kongresiyle seçim yapıyor.

Türkiye SKAL ın ise 900 e yakın üyesi ile çeşitli şehir ve ilçelerde 14 kulübü bulunuyor.

(AA)