kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Ekim 2008, Salı
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar
 
24 Saat
24 Saat
NAZLI ILICAK

Güven kayboldu

"AKTÜTÜN baskınını Genelkurmay Başkanlığı önceden biliyordu ama tedbir almadı."
Kontrgerilla, Andıç, faili meçhul, Susurluk, Şemdinli, Ergenekon gibi olaylar yaşanmasa, böyle bir iddiayı elinizin tersiyle itersiniz. Ama yaşandığı için, "Acaba mı?" diye soruyor ve şüpheye düşüyorsunuz. Kimse, terörle mücadelede zaaf veya ihmal var mı diye soranları, asker düşmanlığıyla suçlamasın. Türk demokrasisi, askeri darbelerle yara bere içinde kaldı. Ve bu darbeleri gündeme taşıyabilmek, haklı hale getirebilmek maksadıyla, çeşitli kışkırtmalar yapıldı; tuzaklar kuruldu. Zaman zaman, terör suni bir biçimde tırmandırıldı. Çok eskilere gitmeye gerek yok. Şemdinli'yi ya da Alparslan Arslan'ın Danıştay'a saldırısını hatırlayınız. Ne demek istediğimi anlarsınız.
Bu yüzden, Taraf'ı, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne düşmanlıkla suçlayanları anlayamıyorum. Gazetenin yayınladığı, insansız hava araçlarının görüntülerinde enlem ve boylam hatası yapılmış olabilir. Ama, Genelkurmay Başkanı, o öfkeli üslûbu yerine, pekalâ bu hatayı açıklamakla yetinebilirdi. Ayrıca, gene Taraf'ta yayınlanan Van Asayiş Güvenlik Komutanlığı Harekât Merkezi'ne ait raporlarda da PKK'nın hareketliliği Genelkurmay'a bildiriliyor. Kimse bu raporları yalanlamadı.
Türkiye'de öyle bir kutuplaşma yaşanıyor ki, güven kayboldu. Nazım Ekren, basın toplantısında, "diyalog" ve "güven" dedi. Diğer sahalarda da, daha yakın bir işbirliğine ve kaybolan güvenin, demokrasinin pekişmesiyle, yeniden inşa edilmesine ihtiyaç var.