kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Ekim 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar
 
24 Saat
24 Saat
NAZLI ILICAK

AK Parti geriliyor mu?

AK Parti'nin, mahalli seçimleri, açık farkla kazanacağı belirtiliyor. Buna mukabil, hem A&G'nin, hem de Metropoll'ün yaptığı araştırmalarda, bu partinin oylarında Eylül'den Ekim'e düşüş göze çarpıyor.
Kapatılmayacağı anlaşıldıktan sonra, AK Parti'ye destek büyük ölçüde artmıştı; Metropoll'e göre Eylül ayında AK Parti'nin oyları % 50'nin üzerine çıkmıştı; A&G'ye göre ise % 48 civarındaydı. Ekim'de, kararsızlar dağıtıldıktan sonra Metropoll, bu partiye oy vereceğini söyleyenlerin oranını % 40, A&G ise % 41 olarak tesbit ediyor.
Metropoll, MHP'yi barajın altında gösterirken, A&G, % 18.6'lık oranıyla, söz konusu partinin büyük bir ilerleme kaydettiğini ortaya koyuyor. Metropoll'ün araştırmasında, CHP, kararsızlar dağıtıldıktan sonra ancak % 18'e ulaşıyor; A&G'de ise % 21.
AK Parti, son bir ayda, 78 puanlık bir gerileme sergilese dahi, rakiplerinin oylarını katladığı için, kendisini tehlikede görmeyebilir. Zaten, genel seçimlere çok uzun bir süre var. Bu yüzden de araştırma sonuçları her an değişebilir. Yalnız görünen o ki, her iki araştırmada da, AK Parti, Ekim'de Eylül'e göre gerilemiş . Partinin kurmayları herhalde bunun sebeblerini araştırıp, çoktan çarelerini üretmişlerdir. Şu anda, Türkiye mahalli seçimlere hazırlanıyor ve bütün araştırma şirketleri, AK Parti'nin mahalli seçimlerde genel seçimlere nisbetle daha büyük şansı olduğunu vurguluyor. Ayrıca, Mart 2009'a kadar köprülerin altından çok sular akacaktır. Dünyadaki krizi de küçümsemeyelim. Herkes, bunun istihdamı ve refahı menfi olarak etkileyeceğini belirtiyor. Ekonomide olumsuz bir gidişat meydana gelirse, oy oranlarına yansıması beklenmelidir.