kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Ekim 2008, Salı
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
SİNAN AKYÜZ
Kadınlar&erkekler&ilişkiler

Türk erkeği nasıl maço oluyor?

Türk erkek çocukları, 'cinsel kimlik durağı' ile 'kahraman imaj durağı' arasında yetiştiriliyor. Hayata adımını attığı ilk günden beri kendisine 'sapına kadar delikanlı' imajı empoze ediliyor. Bu yüzden de büyüyünce 'çok cesur' biri oluyor!.
Benden yaşça büyük bir erkek kardeşim var. Ağabeyim tam bir maço! Giydiğim her şeye karıştığı gibi, erkek arkadaşlarıma bile karışıyor. Bana bir an olsun nefes aldırmıyor. Anlamadığım şey ise, kız arkadaşı onun bu maço tavırları için ölüp bitiyor. Ağabeyim neden maço? (Ezgi B.)

Toplumda maço erkeklerin var oluşları genelde 'gelişim!' krizlerinin bir sonucudur. Maço erkeklerin varlığına tapan kadınlar da hormonal fazlalığın yarattığı etkiyle akıl kıtlığına tutulanlardır. Bir şeye dikkatinizi çekmek istiyorum, o da şu: Maço seven kadınların ortak bir coğrafyası var. O coğrafyanın olduğu bölgenin adı da Doğu'dur. Avrupa'dan Doğu'ya doğru yol aldığınızda maçolarla, maço sevenlerin arttığını görürsünüz. Peki, Türk erkeği nasıl oluyor da maço yetişiyor?

KAHRAMAN İMAJ
Türk erkek çocuğu, 'cinsel kimlik durağı!' ile 'kahraman imaj durağı!' arasında yetiştiriliyor. Hayata adımını attığı ilk günden beri 'sapına kadar delikanlı!' imajı kendisine empoze ediliyor. Kişiliğindeki kadınsı duygular törpülenip, o günden sonra da kadına karşı adeta bir canavar kesiliyor. 'Kız gibi oğlan!' olmadığı öğretildikten sonra da kızların canına musallat ediliyor. O kızların alayına posta koyuyor. İsterse de alayını erkeksi duygularla öpüyor. Böylelikle kız gibi oğlan olmadığını annesine, babasına ve konu komşuya hissettiriyor. Çöplüğün horozu gibi ötmeye başlıyor. Cinsel kimliğini erkek olarak çıkardıktan sonra, sıra artık kahraman imaj yüküne geliyor. Yetişmekte olan erkek çocuk, erkeksi davranışın özelliği olan kahraman imajıyla aşılanıyor. Bu da tehlikeli risklere girmeyi ve erkekliğine yönelik meydan okumalara 'Kabulüm' demeye hazır olmayı içeriyor. Bir kadını gördüğü zaman cesurca davranıyor.

KENDİNİ AŞIYOR
Ödleğin teki olmadığını her durumda belli ediyor. Meydan okumayı kabul ettiği, riskleri göze aldığı ve tehlikeye atıldığı taktirde de maçoluk kıvamına geliyor. İster kız kardeş olsun, ister sevgili olsun, ister karısı olsun hesap sorma mertebesine ulaşıyor. Ondan sonra da kimi kadınlar sizin gibi bu maçoların tavrına şaşıyor, kimi de ağabeyinizin o sevgilisi gibi maçolardan hoşlanıp kendilerini aşıyor.