kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Ekim 2008, Salı
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Hakkı Kıvanç

Hakkı Kıvanç: Kemal böcek ilacı sıktı

20.10.2008
Doğum yılı ve yeri: 1931, Adana.
Esas mesleği: Terzi.
Filmleri: Vesikalı Yarim, Kurşunların Kanunu, Mahşere Kadar, Kader, Hanzo, Dağlar Kurbanı, İntizar, Ölüme Koşanlar, Altın Kollu Adam, Sahte Kabadayı.

Eskiden Ses mecmuası vardı. Yarışma yaparlardı. Yeşilçam yapımcıları da bu yarışmaları izlerdi. Çünkü o yarışmanın sonunda jön adayları çıkardı. Tarık Akan da bu sayede şöhret oldu. Tarık ilk olarak beş filmlik sözleşme imzaladı mesela. Bu beş filmde kendini gösterdi. Film iyi iş yaptı yaptı, yapmadı bir daha o isimle çalışılmazdı. Bu yarışmalardan birinci çıkanlar oyuncu falan olmadıklarından arkaları, yani filmin yan karakterleri sağlam olurdu. Örneğin kadın oyuncu Türkan Şoray konurdu, kötü adam Ekrem Bora olurdu ki onların oyunculukları sırıtmasın.

Bula bula bunu mu buldunuz?
Beraber en çok çalıştığım aktörlerin başında Kemal Sunal gelir. İnanılmaz mütevazı bir adamdı. Hiç kaprisi yoktu. İşini yapar, evine giderdi. Birlikte oynadığımız filmlerin birinde Kemal rol gereği yatağın üzerine çıkıyor ve ne hikmetse bana sprey sıkıyor. Bir prova, iki prova... Sahne çekilirken Kemal suratıma spreyi sıkıyor. "Ulan yapma" falan derken bana bir şeyler olmaya başladı. Başım dönüyor, midem bulanıyor. Yönetmen Natuk Baytan setçi çocuklara "Getirin lan bakayım şu spreyi bana" dedi. Sonra bağırma sesini hatırlıyorum Natuk Abi'nin: "Ulan hıyar herifler bula bula böcek ilacı mı buldunuz?"
Haberin fotoğrafları