kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Ekim 2008, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Güneş lekelerine karşı C vitamini!

19.10.2008
* Yaşlılık lekesi ve güneş lekesinden nasıl korunabiliriz? Son yıllarda herkeste güneş lekesine rastlanıyor. Ben de bu yıl güneş lekesinden nasibimi aldım. Şimdi ise sayenizde çok daha iyiyim...
Ciltteki lekelenme probleminin asıl sebebi hormonlardır. Doğum kontrol hapı kullanan bayanlarda ekstra östrojen alındığı için lekelenme çok görülür. Güneşten ise yaz kış korumalıyız. İnanılmaz bir şekilde leke yapan, özellikle yaşlılık lekelerini de çoğaltan en önemli etken güneştir. Doğum kontrol hapını sabah almamalısınız. Gece almak daha doğrudur.

30 FAKTÖR KORUMA YETERLİ
* Hem yaşlı olan hem de güneş lekesine sahip kişiler neler yapmalı?
İşte çok önemli bir soru. Faydalanabileceğimiz en önemli şey C vitamini. Bir elmayı ikiye kestiğinizi düşünün. Eğer bir yarısına limon suyu koyarsanız renginin açık kaldığını göreceksiniz. Ancak limon sürmediğiniz diğer yarısı zamanla kararacaktır. Bunu evde deneyip, C vitamininin cildinizdeki etkisini görebilirsiniz.

* Güneşten korunmak için 30 SFP yeterli mi? Bunların 70, 100 olanı bile var...
30 faktör yeterlidir. 30 faktörden sonrakiler çok fazla kimyasal içeriyor. Bu kremlerin antioksidan da içermesi önemli. Aynı zamanda çok iyi koruma bariyeri oluşturması gerekir. Cildinize uygun olanını seçmeniz çok önem taşıyor. UVB ışınlar cildi yakan ışınlardır. UVA ışınları ise çok daha güçlüdür. Güneş koruyucusu alırken UVB ve UVA koruması olmasına dikkat edin.