kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Ekim 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Altın Portakal ödülü Hopkins'in 'Pazar'ına

Özgür ÖNDER - Öner ŞAN - Olkan ÖZYURT / SABAH
20.10.2008
Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu. Bu yıl festivale Eşref Kolçak'ın "beyin özürlü" lafı damgasını vurdu. "En İyi Film" ödülünü Ben Hopkins'in "Pazar-Bir Ticaret Masalı" adlı filmi aldı..
45. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Film ödülünü Ben Hopkins'in "Pazar Bir Ticaret Masalı" aldı. Tuncel Kurtiz başkanlığındaki jüri en iyi yönetmen ödülünü Nokta filmini yöneten Derviş Zaim'e verirken, Erden Kıral'ın "Vicdan" filmi 5 ödül aldı. Pazar - Bir Ticaret Masalı'ndaki performansıyla Tayanç Ayaydın beklenildiği gibi en iyi erkek oyuncu ödülünün sahibi oldu.

*45. ANTALYA ALTIN PORTAKAL FİLM FESTİVALİ'NDEN KARELER...

Vicdan filmindeki performansıyla da Nurgül Yeşilçay en iyi kadın oyuncu seçildi. 16 filmin yarıştığı 45. Antalya Altın Portakal Film Festivali, Konyaaltı Açıkhava Tiyatrosu'nda düzenlenen ödül töreniyle sona erdi. Sanatçılar, kırmızı halıdan geçerken en büyük ilgiyi festivalin yabancı konukları gördü. Hollywood'un ünlü isimleri Kevin Spacey, Bo Derek, Marisa Tomei, Matthew Modine, Mickey Rourke'un da aralarında bulunduğu aktör ve aktrisler Antalyalılarla tokalaştı.

Törende "Nürnberg Mahkemeleri'' ve "Bloom Kardeşler'' filmlerinin oyuncusu Maximilian Schell'e onur ödülünü Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin verdi. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da "Sinema ve Sanata Katkı Ödülü"nü Marisa Tomei'ye sundu. Törende, "Evita'', "Zor Ölüm'' gibi filmlerin danışmanlığını yapan yapımcı Michael J. Warner ve ünlü oyuncu Mickey Rourke da Onur Ödülü'ne değer görüldü.


SİYAD ÖDÜLÜ "ÜÇ MAYMUN"A
Audovisuel Vakfı'nın (TÜRSAK) Onur Ödülü Oskar'lı aktör Kevin Spacey'e gitti. Türk sinemasının çınarları Muhterem Nur, Eşref Kolçak ve Yücel Çakmaklı'ya da onur ödülleri verildi. Eşref Kolçak konuşmasında, "Bu yıl sinemamız bir kanuna kavuştu. Sayın Bakan rica ediyorum. Bu beyin özürlülerin bizlere yakıştırdıkları kanunu değiştirin" deyince Bakan Günay yasanın 2002'de çıktığını, eksiklikleri tamamlamaya çalıştıklarını söyledi. 4. Uluslararası Avrasya Film Festivali'nin "En İyi Yönetmen'' ödülü "Bitmeyen Yürüyüş'' adlı filmle Hirokazu Koreeda'ya verildi. "En İyi Film'' ödülünün sahibi ise Karim Dridi'nin yönetmenliğini yaptığı "Khamsa'' oldu. Sinema Yazarları Derneği ödülü "Üç Maymun'' a giderken, NETPAC ödülünü, Özcan Alper'in "Sonbahar''ı aldı. Alper, filmini cezaevinde işkenceyle ölen Engin Çeber'in annesine ithaf etti.
Haberin fotoğrafları