kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Ekim 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Cezaevi manzaralı' otel odaları doldu

Müslim SARIYAR - SABAH
19.10.2008
Ergenekon davasının görüleceği Silivri Cezaevi çevresindeki oteller, tutuklu yakını ve avukatları tarafından tamamen dolduruldu. Otellerde en büyük ilgiyi, "cezaevi manzaralı" odalar görüyor..
Ergenekon duruşmasının yapılacağı Silivri Cezaevi bir gün öncesinden televizyon ve gazetecilerin akınına uğradı. Sabahın erken saatlerinde canlı yayın araçları kurulurken haber merkezleri adeta Silivri'ye taşındı. Basın kuruluşları arasında 'en iyi yeri kapma' mücadelesi yaşandı. Teknik ekip hariç 5'er muhabirle cezaevi önüne kamp kuran basın kuruluşları çalışanlarının ihtiyaçlarını karşılaması ve gerektiğinde dinlenmeleri için karavan kiraladı. Basın kuruluşları kiraladıkları karavanları da bir gün öncesinde Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampusu önüne konuşlandırdı.

BASIN İLGİSİ
Ergenekon duruşması nedeniyle cezaevine çok sayıda jandarma gönderileceği öğrenildi. İstanbul Alay Komutanlığı'ndan bir komutanın koordinasyonuyla jandarmalar dün cezaevi etrafına bariyer yerleştirmeye başladı. Bariyerler ile Ergenekon davasını protesto etmek isteyenlerle, davaya destek için gelenlerin de birbirinden ayrılması ve olay çıkmasının önlenmesi amaçlanıyor. Olası bir taşkınlığa karşı bölgeye sevkedilen jandarma robokoplarının da cezaevi çevresinde hazır bulunacağı öğrenildi. Dava Silivri'yi sonbaharda tatil yöresine çevirdi. Oteller Ergenekon'dan en kazançlı çıkanlar oluyor. Bir yıl önce açılışı yapılan ve cezaevine sadece 2.5 kilometre uzaklıkta bulunan Trakya Grand Hotel'in Genel Koordinatörü İbrahim Köseoğlu, otellerinin 220 oda ve 450 yatak kapasiteli olduğunu söyleyerek, "100 oda gazeteciler, 20 oda da tutuklu yakınları için düşünmüştük. Ancak önceki gün bu sayı arttı. Şu anda tutuklu yakınları, gazeteciler, avukatlar ve tutuksuz sanıklardan oluşan kişilerden çok rağbet gördük. Yani odalarımızın tamamı tutuldu. Yoğunluk nedeniyle santral sistemimiz çöktü. Ayrıca basın mensuplarına yüzde 50 oranında indirim sağlıyoruz" diye konuştu.

ODA KALMADI
Sahil kenarlarında deniz manzaralı oteller tercih ediliyor. Köseoğlu özellikle gazetecilerin cezaevini gören odaları istediklerini söyleyerek, "Bize gelen gazeteciler özellikle cezaevini görecek odaları istiyorlar. Tabii ki bu istek tutuklu yakınlarından da geldi. Cezaevi manzaralı tüm odalarımız şu anda doldu" dedi.