kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Ekim 2008, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Annesinin kendisine regl partisi düzenlendiği Ezgi Akdağ.

Halk ne diyor?

19.10.2008
Hani kadınla erkek eşitti!
Görme engelli psikolog anne Şule Akdağ, kızının ilk reglini halaylı bir törenle kutladı. Kutlama yapacağının basına yansımasının ardından "Utanmıyor musun?" eleştirilerine maruz kaldığını belirten Akdağ, "Suç işleyenler utanır" dedi.

Oktay Saros: Öncelikle kültürümüze ait olmayan bir durum. Meksika'da da bildiğim kadarı ile 15 yaşındaki kızlar için böyle bir kutlama yapılıyor. Ama 16 oldu mu da çocuğu kucağına veriyorlar. 12 yaşında kızı ancak bu kadar rezil edebilirdiniz!

Aysun Akkayın: Erkek çocukları sünnet olduğunda bir sürü kutlama yapılıyor da, kız çocuklar genç kızlığa adım attıklarında neden yapılmasın? Şule Akdağ'ı çok tebrik ediyorum.

Uğur Kanmaz: Niye olmasın diyorum. Hani kadın ve erkek eşitti! Erkekler sünnet olurken, 'Erkek oldu' diyoruz bayram gibi kutlanıyor da, kızların ergenliğe adım atması neden kutlanmıyor?

Aytekin Adil: Yuh artık! Bunlarda ar kalmamış! Partiyi düzenleyenlere de bu partiye gidenlere de acil şifalar diliyorum.

Ömer Faruk Akşit: Hanımefendiyi tebrik ederim. Artık kendisinin de jübile yapacağı gün yakındır herhalde...

Mehmet Kutsi Çil: Kadınlığın nasıl bir kutsallık olduğundan habersiz birtakım kadınlar, kadın olarak yaratıldıkları için Yaradan'a kızıyorlar. Efendim neymiş "Erkeklerin sünneti törenle oluyormuş da, kızın adet görmesi niçin törensiz olsunmuş" şu işe bakın!
Haberin fotoğrafları