kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Ekim 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
‘KİŞİSEL OLARAK GÖRÜŞECEĞİM’ Başbakan Helen Clark resmi girişimlerin bir işe yaramadığını, konuyla kişisel olarak ilgileneceğini söyledi.

Velayet davasına başbakan karıştı

DIŞ HABERLER
19.10.2008
Yeni Zelandalı baba ile Türkiye'ye getirdiği 1.5 yaşındaki oğlunun velayetini alan Türk annenin hukuk kavgasıyla ilgilenen Başbakan Helen Clark, konuyu Başbakan Erdoğan'la görüşeceğini söyledi..
Yeni Zelanda'da televizyon kanalları Türk annesi tarafından Türkiye'ye kaçırılan bebeği konuşuyor. Bruce Laybourn (53) ile Gülşen Nil'in (36) oğlu olan Dylan'ın hangi ülkede kalacağı konusundaki hukuk kavgasına Yeni Zelanda Başbakanı Helen Clark da karıştı. Clark, 3 News'e yaptığı açıklamada "Diplomatlar ellerinden geleni yaptı. Ne yazık ki Türkiye'nin hukuki açıdan çocuğu Yeni Zelanda'ya gönderme zorunluluğu bulunmuyor. Konuyu kişisel olarak Türkiye Başbakanı ile görüşeceğim" dedi. Bruce Laybourn'un anlattığına göre eşi Gülşen Nil Laybourn, geçen yıl ocak ayında Yeni Zelanda'nın Auckland kentinte doğan oğulları Dylan dört aylıkken tatil için Türkiye'ye gitti. Eşi ve oğlu tatilleri bitince Yeni Zelanda'ya geri dönmeyince Bruce Laybourn oğlunu geri almak için Türk adaletine başvurdu, ancak davayı kaybetti. Oğlunun velayetini almak için Türkiye'de temyize giden Bruce Laybourn, eşi ve oğluyla İstanbul'da bir otelde bir hafta geçirdiğini, Nil'in Dylan'la Yeni Zelanda'ya dönmek istediğini, ancak daha sonra ailesinin onunla bağını keseceği tehdidi üzerine fikir değiştirdiğini söylüyor. Bruce Laybourn "O benim oğlum. Büyüyünce babasının nerede olduğunu bilmek isteyecek" diyor.
Haberin fotoğrafları