kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Ekim 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat
Okay Temiz

Kuledibi'nin ünlü müdavimleri...

17.10.2008
Kuledibi'nin müdavimleri semtlerine ayrı bir sahip çıkar. Öyle ki yıllardır atölyesi Galata'da olan Bahar Korçan, iyi bir Nişantaşılı olarak bilinmesine rağmen, Doğan Apartmanı'ndan ev aldığını ve Nişantaşı'ndaki atölyesini kapatıp, artık buraya taşındığını söylüyor. "En çok da sebze, meyveyi evimin önüne gelen sebzeciden almak hoşuma gidiyor. Gece 03.00'te bile bakkalı arayıp istediğimi söyleyebiliyorum. Zaten bizim bakkal, otel resepsiyonu gibi. En alakasız şey bile lazım olduğunda hemen hallediyor. Ben Nişantaşı'nı bırakıp gönül rahatlığı ile Galata'ya geldim," diyor. Korçan'ın taşındığı Doğan Apartmanı'nın diğer bir ünlü ismi ise Okan Bayülgen.
Bayülgen, kendisi için bir ev, bir iş yeri, bir de annesine buradan bir daire satın aldı. Ama emlakçı Hasan İngeç, Bülent Ersoy, Ajda Pekkan'ın da buradan ev aldıklarını onaylıyor. Hande Ataizi ve Cem Yılmaz da bir dönem ev araştırmış ancak istedikleri gibi bir şey bulamamış. Ünlü moda fotoğrafçısı Hasan Hüseyin de artık tam bir Galatalı. Burada birçok yatırımı var. Hüseyin, "Galata yükselen değer. Yatırım için çok iyi bir bölge, moda çekimleri içinse mükemmel kareler çıkıyor," diyor.
Hüseyin'in Kuledibi'nde bir de Pictures&Stories diye bir kafesi var. Kafede yemek yok ama bol sanatçı, kahve ve sohbet var. Bunların dışında Kuledibi sokaklarında rastlayabileceğiniz ünlüler arasında Tan Sağtürk, aynı zamanda semtte birer ritim stüdyoları bulunan Mısırlı Ahmet ve Okay Temiz, Nuri Bilge Ceylan, Füsun Demirel, Hasibe Eren gibi isimler de var.