kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Ekim 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat
Tarkan, Türkiye'nin en büyük starıydı ama 10 yılda sıradan bir şarkıcıya dönüştü.

Ah Tarkan ah!

MEHMET TEZ
17.10.2008
Yine beceremedin. Son 10 yıldır yaptığın gibi yine yanlış karar verdin. Yanlış insanlara güvendin, yanlış insanlarla takıldın. Üstüne gelen basından intikam almak için Dilli Düdük diye bir şarkı yazdın. Sözler sayfa sayfa deyimler sözlüğünden alınma falan, onu geçtik. Bir de masrafa girip klip çektirdin. Ne güzel ağızlarının payını verecektin seni köşeye sıkıştıranların. Ama olmadı, yine olmadı. Basına ağzının payını vereyim derken oldun yine malzeme. Bir klip ki neresinden tutsan elinde kalıyor.
Önce kalça sallayan kızların çalıntı çıktı Tarkan.
Üstlerindeki giysiye, popolarını gösteren kameranın açısına kadar çalıntı. Peki esinlenme diyelim de kimse üzülmesin. Sonra da klibin sadece kızları değil, tamamı 'esinlenme' çıktı. Bir cep telefonu reklamının aynısı. Şimdi diyeceksin ki ben mi çektim? Hayır elbet, ama yanlış insanlarla çalışmanın sonucu işte bu. Bunca yıllık pop yıldızısın, Türkiye ve dünyanın tanıdığı bir isimsin ama kendine çalıntı klip çekmeyecek bir yönetmen bile bulamıyorsun. Hem de basını eleştirmek için yaptığın hamlede işi yüzüne gözüne bulaştırıyorsun.
Ah Tarkan ah! Ne olur kızma. Vur ama dinle.
Sonra ne istersen düşün...
Türkiye'nin en büyük, en umut vadeden starıyken 10 yılda sıradan bir şarkıcıya dönüştün.
Gelecektin, bir günde geçmiş oldun. Kariyerinin en tatlı, en verimli geçmesi gereken olgunluk yıllarında tüm biriktirdiğin tecrübeyi bize aktaracakken olduğun yerde çakıldın kaldın. İlk iki albümünden, ne müzikalite ne ruh, ne de kafa olarak bir adım öteye geçemedin.
Bak Elvis Costello diye bir adam var, tanır mısın bilmem. Ne diyor biliyor musun Amerika'nın genç süper yıldızları Jonas Brothers'ın beyni Nick Jonas'a, tavsiye olarak... "Şu gerçeği kabul et. Şimdi senin için deli olan, kapında yatan hayranlar, bir gün büyüyecek ve zamanında seni dinlediklerini belki utanarak ya da gülerek hatırlayacaklar. O yüzden dikkatli ol, müzik yap. Önemli olan bu..." Costello 50 küsur. Ona hayran olan Nick Jonas 16.
Ben öğüt diye buna derim.
Seni ilk dinleyenler kazık kadar oldu Tarkan, sen onlara yeni bir şey veremedin. Onlarla yürüyemedin.
Hep 16 yaşında kalacaklar sandın ama olmadı. Yeni gelenler de seni demode buldu, başka şeyler dinliyor artık onlar, başka kafalardalar...
Bana albümün satışlarından da söz etme.
Sponsorlu bedava halk konserlerinden de, ne olur.
Cepten yediğini herkes biliyor. TTNet'le yaptığın anlaşma olmasa halin niceydi diye düşünmeden edemiyorum...
Peki her şey bitti mi? Elbette hayır. Dünyanın sonu değil. Sen yine şarkılarını yap, anlaşmalarını yap o ayrı. Benim derdim başka.
Karton karakter gibi davranmaktan vazgeçmek ve gerçek bir insan olmak için hayatta hep bir şans vardır. Ve müzik tarihini bilen herkes senin için her şeye sıfırdan başlamaktan başka şans olmadığını görebilir.
Ben bunları niye mi yazıyorum? Çünkü ben çoğu zaman insanların canını sıkan yazılar yazan adamım.
Çünkü yazdıklarım acımasız gerçektir.