kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Ekim 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Rusya AB üyesi olmalı"

Giriş Saati : 16.10.2008 12:43
Güncelleme : 16.10.2008 23:35
Yeni Haber
İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, basına yaptığı açıklamada Rusya'nın Batılı bir ülke olduğunu ve Avrupa Birliği üyesi olması gerektiğini söyledi.

Brüksel'de gerçekleşen AB liderler zirvesinde Rusya ile 'İşbirliği ve Ortaklık Anlaşması' müzakerelerinin yeniden başlaması ile ilgili kararsızlığı değerlendiren Berlusconi, "Rusya'nın Batı ülkesi olduğunu düşünüyorum. Banim düşünceme göre Rusya Federasyonu önümüzdeki yıllarda Avrupa Birliği'ne üye olması gerekir. dedi.

AB'nin Gürcistan savaşı nedeni ile askıya aldığı 'İşbirliği ve Ortaklık Anlaşması' ile ilgili müzakerelerin de bir an önce başlaması gerektiğini savunan İtalya Başbakanı, "Ben bu işbirliğinin daha öteye taşınmasını istiyorum. Bu vizyon önümüzdeki yıllarda oluşabilir." değerlendirmesinde bulundu.

AB liderleri Brüksel'de gerçekleşen zirvede Rusya ile müzakerelerin başlaması konusunda kararın daha sonraya bırakılmasında uzlaşı sağladı. AB Dış Politika Temsilcisi Javier Solana yaptığı açıklamada 14 Kasım Nice Rusya-AB zirvesinden önce müzakerelerin başlaması konusunda karar alınmasını ümit ettiğini belirtti.

Rusya ile ilişkiler konusunda AB ikiye bölünmüş durumda. Fransa, İtalya ve Almanya Rusya ile iyi ilişkilerin kurulmasını isterken, İngiltere, Polonya ve Baltık ülkelerinin yer olduğu grup ise Moskova ile işbirliği anlaşması müzakerelerinin başlamasını istemiyor. Moskova karşıtı grup Rusya'nın Gürcistan'da imzalanan geçici ateşkes anlaşmasının şartlarını yerine getirmediğini savunuyor.

CİHAN