kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Ekim 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Hollanda asker bulmakta zorlanıyor

Giriş Saati : 16.10.2008 16:49
Güncelleme : 16.10.2008 23:35
Yeni Haber
Hollanda'da, Silahlı Kuvvetlerin ihtiyacı olan asker bulmakta zorlandığı ve asker açığı sayısının son altı ayda bin daha artarak 7 bine yükseldiği bildirildi.

Savunma Bakanlığı Devlet Sekreteri Jack de Vries, parlamentoya verdiği bilgide, askerlik yapacak personel bulma çalışmaları sürerken, ayrılanlar yüzünden ihtiyacın azalacak yerde giderek arttığını açıkladı.

Ordu için gerekli olan 7 bin asker açığının kapatılması amacıyla "Askerliğe kazandırma ve hazır askerleri tutabilme" adıyla yeni bir çalışma içinde olduklarını belirten Jack de Vries, bu bağlamda 1 Aralıktan itibaren askerliğe gireceklere net bin Avro karşılıksız "giriş ödülü" verileceğini bildirdi.

Devlet Sekreteri, personel açığının kapatılması çalışmaları için 90 milyon Avro fazladan bütçe ayrıldığını belirtti ve planlanan önlemler çerçevesinde, yeni çocuk sahibi olacak genç baba konumumdaki askerlere de bir yıla kadar izin verileceğini, gerektiğinde bu iznin beş yıla kadar uzatılabileceğini söyledi.

Jack de Vries, planlanan ve kısa süre içinde yürürlüğe girecek bu önlemlerin yararının gelecek yıl içinde görülebileceğini ve asker açığının kapatılmasının umulduğunu kaydetti.

Bakanlığın verdiği bilgiye göre, bakanlığın personel bulmak amacıyla bu yıl yaptığı bilgilendirme çalışmalarına ilgi gösteren gençlerin sayısı geçen yıla göre yüzde 70 oranında azaldı.

Afganistan'da görev yapan birliğin karşılaştığı sorunların, askerliğe eğilimin azalmasında ana etken olduğu bildiriliyor. Askere alınacak personelin yurt dışı görevini kabul etmeme hakkı bulunmuyor.

AA