kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Ekim 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ses kayıtlarında Eryılmaz lehine karar

Giriş Saati : 10.10.2008 12:32
Güncelleme : 10.10.2008 18:11
Yeni Haber
Ankara 2. Sulh Ceza Mahkemesi, ''Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz'a ait olduğu'' öne sürülen ses kaydına ana haber bülteninde yer veren Kanal 7'nin, Eryılmaz'ın düzeltme metnini yayımlamasına hükmetti.

Çankaya Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Eryılmaz, ''kendisine ait olduğu iddia edilen ses kaydının'' yayımlanmasının ardından, mahkemeye tekzip başvurusunda bulundu.

Eryılmaz'ın başvurusunu inceleyen Ankara 2. Sulh Ceza Mahkemesi, 26 Eylül 2008'deki ana haber bülteninde ses kaydını yayınlayan Kanal 7'nin, gönderilen düzeltme metnini, 5187 Sayılı Basın Kanunu'nun 14. maddesine uygun olarak, aynı programda ve aynı şekilde yayımlanmasına karar verdi.

Mahkemenin kararında, ''ses kaydının gerçekliği tespit edilmeksizin yayınlandığı, Eryılmaz'ın asılsız ve ağır ithamlara maruz bırakıldığı'' kaydedildi.

Eryılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, ''tertemiz bir anlayış ve yönetimle çalışma yürüttüklerini'' ifade etti. ''Kimse üzerindeki çamuru bize atarak, kendisini unutturmaya çalışmasın'' diyen Eryılmaz, ''mahkeme kararının, yayının saldırı amaçlı olduğunu ortaya koyduğunu'' savundu. Eryılmaz, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

''Asılsız ithamların bizzat mahkeme kararıyla tespit edildiği bir ortamda tekrar tekrar bir şeyi söylemekten çekinmeyeceğim. Biz, bu hadisenin en başından beri eğilip, bükülmedik, aman dilemedik. Ama toplumumuzda ve kamu yaşamında yaygın bir hal almış olan yolsuzluk, yozlaşma gibi her türden kirlenmeye karşı ses verdik, sesimizi duyan olsun istedik. Sosyal demokrasinin Çankaya'daki kalesinde, açık, şeffaf bir yönetim şekliyle CHP'ye, partimize sahip çıktık. Partimizin yüzünü hizmetimizle ağarttık.''

AA