kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Ekim 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Golf depremi" Meclis gündeminde

Giriş Saati : 10.10.2008 12:33
Güncelleme : 10.10.2008 18:11
Yeni Haber
CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde yapılacağı iddia edilen golf sahalarının maliyetine ilişkin TBMM Başkanlığı'na bir soru önergesi verdi. Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu'nun Aktütün saldırısı sırasında Antalya'da golf oynadığı iddialarıyla başlayan tartışma Meclis'e de taşındı.

CHP Konya Milletvekili Kart, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği yazılı soru önergesinde, terörle mücadelenin hayati önem kazandığı, kamu harcamalarının tam bir tasarruf ve disiplin içinde uygulanması zorunluluğunun herkes ve her kurum için söz konusu olduğu bir dönemde Hava Kuvvetleri Komutanlığı
bünyesinde muhtelif alanlarda golf sahası yapımına yönelik çalışmaların sürdürüldüğüne dair bilgilerin basına yansıdığını belirtti.

Kritik bir dönemde ve sınırlı sayıda kişiye hizmet etmek amacıyla bu tür lüks ve özel harcamaların yapılmasının hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini kaydeden Kart, bu tarz bir harcamanın savurganlık anlamına geleceği gibi şehitlerin anısına da en hafif deyimiyle saygısızlık anlamına geleceğini kaydetti.

Kart, soru önergesinde Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde yapımı sürdürülen golf sahası çalışmasının bulunup bulunmadığını, böyle bir çalışma varsa kaç yerde bu nitelikte çalışma yapıldığını ve yapılacak harcamaların tutarının ne olduğunu sordu. Konya 3. Ana Jet Üssü bünyesinde benzeri bir çalışma yapılıp yapılmadığı sorusunu da yönelten Kart, bazı birimleri askeri havaalanı olarak hizmet veren sivil havaalanı ulaşımı alanında da yararlanılan böyle bir tesiste bu nitelikte bir çalışma yapılmasının gerekçesini sordu. Kart, Bakan Gönül'e bu konuda nasıl bir tavır içinde olacağı sorusunu da yöneltti.

İHA