kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Ekim 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Göçmenlere kucak açın'

10.10.2008
Aralarında İtalya'nın da bulunduğu Avrupa ülkelerinde yayılan göçmenlik karşıtı ve yabancı düşmanı akıma Papa da tepki gösterdi. Irkçılığın dini inanca aykırı olduğunu söyleyerek yabancılara kucak açılmasını istedi..
Avrupa'da arka arkaya aşırı sağcı siyasilerin seçimlerde yüksek oy alması, hatta bazılarının göçmen karşıtı söylemleriyle iktidara gelmesi ve ardından yaptıkları yasal düzenlemeler Hıristiyan Katoliklerin Ruhani lideri Papa 16'ncı Benedict'i de isyan ettirdi.
İtalya'da iktidar ortağı aşırı sağcı Kuzey Ligi Partisi'nin yaptığı ya da yapacağını açıkladığı yasal düzenlemeleri protesto eden on binlerce göçmen kökenli hafta sonunda başkent Roma sokaklarına döküldü.

TEPKİYE DESTEK
Milano'da geçtiğimiz hafta siyahi bir gencin uğradığı ırkçı saldırı sonrası hayatını kaybetmesinin bardağı taşıran son damla olduğunu söyleyen göçmenler bu gidişe bir "dur" denilmesini istedi. Papa da bu tepkilere açıklamalarıyla destek verdi. Papa yayınladığı mesajda insanları "göçmen kardeşlerine kucak açmaya ve onlarla dayanışma içinde olmaya" davet etti. Papa, "toplum dışına itilenlerin, belirsizlik ve sosyal güvenlikten yoksun olan zayıfların ve savunmasızların ihtiyaçlarının göz önüne alınmasını" istedi.

IRKÇI TAVIR DİNLE UYUŞMAZ
Vatikan Göçmenler Konseyi Başkanı Kardinal Renato Martino da, zengin ülkelerin göçmenlere sırt çevirmesini eleştirerek, bu tavrın "yabancı göçmenleri yasal kurallar dışına daha da ittiğini ve bireysel insani sorunlarını daha da acılı kıldığını" söyledi. Vatikan Konseyi Sekreteri Agostino Marchetto "Ayrımcı, yabancı düşmanı ve ırkçı tavırların Hıristiyanlık diniyle uyuşmadığını" söyledi.
Haberin fotoğrafları