kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Ekim 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Şehit Bahattin Erturhan'ın 2.5 yaşındaki kızı Sılanur olanlardan habersiz çevresini seyretti. Nurullah Oymak'ın yakınları fenalık geçirdi.

Aktütün'ün son iki şehidine hazin veda

Mehmet YILDIZ - Yaser ÇAPAROĞLU Mehmet Emin GÜZBEY
08.10.2008
Aktütün'de şehit oldukları önceki gün açıklanan iki uzman çavuş toprağa verildi. Cenazelere binlerce kişi katıldı, teröre öfke yağdı..
Aktütün Karakolu baskınının ardından kayboldukları açıklanan ve önceki gün cesetleri bulunan 2 uzman çavuş dün gözyaşları arasında toprağa verildi. Uzman çavuşlardan Muhammet Bahattin Erturhan (29) için memleketi Sivas'ta Ulu Cami'de düzenlenen törende, tabutuna sarılan baba Mehmet Erturhan, "Yavrum, seninle gurur duyuyorum" dedi. Aşırı kalabalık nedeniyle vatandaşların yollarda ve caddelerde saf tuttuğu cenazede 15 bin kişi teröre lanet yağdırdı. Kucağında 2.5 yaşındaki kızı Sılanur ile gelen şehidin beş aylık hamile eşi Fatma Erturhan da, "Bugüne kadar ben seni bekledim, sen de beni bekle yiğidim" diyerek gözyaşı döktü.

BAKANA PROTESTO
Diğer şehit uzman çavuş Nurullah Oymak (33) için de memleketi Afyonkarahisar'ın Balçıkhisar beldesinde tören düzenlendi. Şehidin eşi Emine Oymak, eşiyle operasyondan bir gün önce görüştüklerini söyleyerek, "Sağ kalır mı diye son ana kadar bekledim. Ne yapalım vatan sağ olsun" dedi. Bu arada tören sırasında kürsüye çıkarak bir konuşma yapan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, bir grup tarafından "Asker yatmadı vatanını satmadı" sloganıyla protesto edildi.
Haberin fotoğrafları