kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Ekim 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ergenekon'a bakılsın

ANKARA
08.10.2008
Yargıtay Başsavcılığı, Danıştay saldırısında Ergenekon örgütü bağlantısının araştırılmasını ve mahkeme kararının bu yönden bozulmasını istedi..
Yargıtay Başsavcılığı, Danıştay saldırısında Ergenekon terör örgütünün bağlantısının araştırılması gerektiğini bildirdi. Başsavcılık bu nedenle Ankara 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nin Danıştay saldırısı ile Ergenekon bağlantısı kurmadan verdiği kararın bozulmasını istedi. Başsavcılık, Danıştay 2'nci Dairesi üyesi Yücel Özbilgin'in yaşamını yitirdiği 17 Mayıs 2006'daki saldırıya bakan Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararının temyiz incelemesini yapacak olan Yargıtay 9. Ceza Dairesi'ne tebliğnamesini gönderdi. Tebliğnamede sanıklar Alparslan Arslan, Osman Yıldırım, İsmail Sağır, Erhan Timuroğlu ve Süleyman Esen için Cumhuriyet gazetesine bomba atılması ve Danıştay saldırısıyla ilgili mahkemeye gönderilen belgeler dışında, Ergenekon soruşturmasına ait tüm belgeler ışığında yeniden karar verilmesi istendi.

'İTİRAZ REDDEDİLSİN'
Tebliğnamede, Arslan'ın avukatının, müvekkilinin beraat etmesi gerekirken ağırlaştırılmış ağır hapis cezası kararı verilmesinin hatalı olduğu yönündeki temyiz itirazının da reddedilmesi gerektiği kaydedildi. Tebliğnamenin, temyiz incelemesini yapacak 9'uncu Ceza Dairesi için bağlayıcı niteliği bulunmuyor. Ancak, tebliğnameye aykırı bir karar çıkması halinde başsavcılık isterse dosya yerel mahkemeye gitmeden karara itiraz edebilecek.