kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Ekim 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Diyarbakır'da polis servis aracına saldırı

Giriş Saati : 09.10.2008 04:02
Yeni Haber
Diyarbakır'da Seyrantepe semtinde polis okulu örgencilerini taşıyan sivil servis aracına bombalı ve silahlı saldırı gerçekleştirildi.

Aziziye Mahallesi girişine pusu kuran teröristlerin bombalı uzun namlulu silahlarla gerçekleştirdiği saldırıda ilk belirlemelere göre 4'i polis memuru 5 kişi şehit oldu, 18 kişi yaralandı.

*HAİN SALDIRIDAN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

ŞEHİT OLANLARIN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Diyarbakır'da polis otobüsüne yapılan silahlı saldırıda şehit düşen 4 polis ile bir yardımcı şoförün adı belli oldu.

Saldırıda yaşamını yitirenlerden 4'ünün polis memurları Duran Karaboğaş, Adem Seyfioğlu, Ramazan Tavşancı, Ahmet Kılıçarslan ve yardımcı şoför Vedat Ulu olduğu belirtildi.

SALDIRIYI 3 KİŞİNİN DÜZENLENDİĞİ TAHMİN EDİLİYOR

Diyarbakır'da Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksek Okulundan mesaiden çıkan personeli taşıyan 21 AAA 22 plakalı servis otobüsüne düzenlenen saldırıyı 3 kişinin yaptığı tahmin ediliyor.

Yetkililer, görgü tanıklarının, 3 şahsın olay yerine kırmızı renkli Doğan marka bir otomobil ile geldiklerini bildirdiklerini belirterek, ifadeler doğrultusunda eşkalleri belirlenen 3 kişinin yakalanmasına çalışıldığını söyledi.

Olayla ilgili gözaltında şüpheli şahıs bulunmadığını kaydeden yetkililer, sadece olay yerindeki bazı şahısların beyanları alınmak üzere emniyete götürüldüğünü bildirdi.

SALDIRIDA BOMBALAR DA KULLANILDI

İlk gelen bilgilere göre, olay akşam saat 17.00 sıralarında Yenişenir ilçesi Seyrantepe mahallesi, Diyarbakır-Silvan kara yolu üzerinde gerçekleşti. Aziziye mahallesi girişine pusu kuran teröristlerin, polis okulu öğrencilerini taşıyan servis aracına uzun namlulu silahlarla saldırı gerçekleştirdiği bildirildi. Saldırıda bombaların da kullanıldığı ileri sürüldü.

Saldırının gerçekleştiği bölgeye sevk edilen özel harekat polisleri tarafından Aziziye, Gündoğdu ve Cumhyuriyet mahallerinde operasyon başlatıldı. Diyarbakır-Silvan ile Diyarbakır-Elazığ karayolu da trafiğe kapatıldı.

İKİSİNİN EŞKALİ BELİRLENDİ

Saldırının hemen ardından güvenlik güçlerince olay bölgesinde teröristlerin yakalanması için operasyon başlatılırken, durumu şüpheli görülen çok sayıda kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişilerin polisteki sorgusu sürüyor.

Olayın ardından görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda iki kişinin eşkali belirlendi. Güvenlik güçleri, saldırganların yakalanması için Aziziye ve Cumhuriyet mahalleleri başta olmak üzere kent genelinde geniş çaplı operasyon sürerken, operasyona 2 polis helikopteri de havadan destek vermeye devam ediyor.

Olay yeri inceleme ekiplerinin titizlikle sürdüğü çalışmanın ardından saldırıya uğrayan servis otobüsü çekiciyle olay yerinden kaldırıldı.

PATLAMAMIŞ BİR EL BOMBASI BULUNDU

Diyarbakır'da, polis servis aracına yönelik düzenlenen saldırıyı gerçekleştirenlerin yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Saldırının gerçekleştiği bölgede patlamamış bir de el bombası bulundu. Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile İl Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, olay yerine gelerek, incelemede bulundu.

YARALILARI ZİYARET ETTİLER

Vali Mutlu, Emniyet Müdürü Çatalkaya, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Bekir Kalyoncu, ile Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak saldırıda yaralananları ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulundular.

Vali Hüseyin Avni Mutlu ile Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, hastane çıkışında gazetecilerin sorusunu yanıtsız bıraktılar.

İÇİŞLERİ BAKANI ATALAY DİYARBAKIR'A GİDİYOR

Diyarbakır'da polis okulu servis aracına yönelik saldırının ardından İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'in bölgeye gideceği öğrenildi.

YÜZLERCE POLİS HASTANELERE AKIN ETTİ

Diyarbakır Polis Okulu'ndan dönen polis servis aracına yapılan saldırı sonrası yaralılardan 5 polis memuru şehit olurken, yaralanan 18 polis memuru ise Devlet Hastanesi Acil Servisi Diyarbakır Asker Hastanesi ve Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kaldırıldı. Yaralıların tedavisi sürerken, polis telsizlerinden sık sık kan verilmesi için anonslar yapıldı. Polis ve askerler kan vermek için hastanalere akın etti.

AJANSLAR